systemhack adlı üyeden alıntı

Birden kapanması banada psu gibi geldi. Düşük bir ihtimal anakartta olabilir. Sistem donduğunda ekran renkleri karışıyor mu acaba? Bilgisayarı toplamamı aldınız yoksa hazır sistem mi? Ve aldıktan sonra bir parça yükseltme gibi işlem yaptınız mı? Ekran kartını yükselttiyseniz ekran kartından şüpheliyim. Tükettiği güç 160w olarak görünüyor. En az psu gereksinimi 450w.

Güç kaynağınız net 350w değerinde güç mü veriyor? Çoğu zaman kaliteli olmayan güç kaynaklarının etiketinde örneğin 500w yazar fakat daha az güç verir. Bu durumda sebep olabilir.

Son zamanlarda başlayan bir problemse bad sector kaynaklı problem yaşıyor olabilirsiniz, tespitini yapmanız için;
http://www.bilisim-uzmani.com/konu-hdtune-ile-sabit-disk-hatalarini-ve-bad-sectorleri-tespit-etme-resimli-anlatim.html

buradaki adımları takip edebilirsiniz. (Not link eklemek yasaksa mesajım düzenlenip kaldırılabilir.)

Ekran kartını yükselttim, sonradan 1 harddisk daha taktım, ondan sonra takılmalar artmaya başladı. Bilgisayar takıldığında bazen mavi ekran hatası alıyorum bazen çat diye kapanıyor bilgisayar. Bad sector taraması yaptım harddiskler sağlam.

digi dükkan adlı üyeden alıntı

Bu soruna sadece PSU'nun yetersiz olması değil, PSU'daki teknik bir sorundan dolayı oluşabilecek dalgalanmalarda neden olabiliyor.

O da olabilir çünkü PSU baya eski.

darkthepro adlı üyeden alıntı

ekran kartı : 160watt , işlemci: 65 watt , hdd: 3x10 = 10 watt , ram: 2 en az en fazla 5 watt, anakart: en az 30 en fazla 100 bence ya psu da yada anakartınızda problem var

Anakartta nasıl bir problem olabilir acaba? Daha önce yağmurlu bir günde fazla voltaj gelmişti PSU ve modem girişi yanmıştı, yeni PSU almıştık, yeni bir modem kartı ile de modem sorununu halletmiştik. Ama bu dediğim en az iki sene önceydi, sorunsuz çalışıyordu, bu sorun ekran kartı ve harddiskten sonra başladı.