cgrclk adlı üyeden alıntı

Ekran kartını yükselttim, sonradan 1 harddisk daha taktım, ondan sonra takılmalar artmaya başladı. Bilgisayar takıldığında bazen mavi ekran hatası alıyorum bazen çat diye kapanıyor bilgisayar. Bad sector taraması yaptım harddiskler sağlam.



O da olabilir çünkü PSU baya eski.



Anakartta nasıl bir problem olabilir acaba? Daha önce yağmurlu bir günde fazla voltaj gelmişti PSU ve modem girişi yanmıştı, yeni PSU almıştık, yeni bir modem kartı ile de modem sorununu halletmiştik. Ama bu dediğim en az iki sene önceydi, sorunsuz çalışıyordu, bu sorun ekran kartı ve harddiskten sonra başladı.


ani voltaj yükselmeleri yada düşmelerinde anakartınız hasar görmüş olabilir , psu yetmemiş olursa ana kartınızda kısa devre meydana getirebilir buda hardisklerin okunmaması yada kapanma problemleri ile karşılaşabilirsiniz, daha önce arkadaşımın başına geldi düşük psu almıştı 500 tl anakart almış pc sürekli kapanıyordu teknik servise götürdüğünde anakartın bozulduğu ortaya çıktı psu ve anakart değiştirdi sorun kalktı regülatör yada güç kaynağı kullanırsanız pc zor durumlarda yada voltaj dengesizliğinde zarar görmez hatta şöyle diyim modemimin bile güç kaynağı mevcut daha öncesinde voltaj dalgalanmasında modeminim işlemcisi yandı ve ücretsiz yeni modem aldım regülator taktıktan sonra sorunsuz kullanıyorum