Türkiye'de domain piyasası git gide kar bırakmamaya başladı. 5 tl -10 tl-15 tl gibi rakamlara domainler satılıyor artık. Webmasterlik birçok alana göre ayrıca ilgi ve nitelik gerektiren bir dal olmasına rağmen üzülerek görüyorum ki bizler verdiğimiz bu kadar emeğe araştırmalara ve harcadığımız saatlere rağmen adeta kendi kendimizi yok ediyoruz.

Sitelerden makale çalmalar, anti seo yapmalar ve daha birçok şeyde cabası.

Düşen domain sitelerine baktığımda ne acıdır ki şunu gördüm ; sadece türkler aldıkları domainlerin net, org vb uzatılanlarını da almışlar. Dikkatli bakarsanız bunu sizler de görebilirsiniz. Neden sizce ?
Nedeni bana göre şu; işe yarar bir domain almışsanız diğer bir türk arkadaşınız domaininizin herhangi bir farklı uzantısını alarak sizin ekmeğinize taş koyabilir.

Çok acı , çok zekiyiz çok emek veriyoruz ancak kendi içimizde birbirimizi biz çökertiyoruz.

aylarca emek verilen siteler 200-300 tl ye satılıyor.

ne emeklerle düşürülen domainler 15-20 tl ye satılıyor.

Toplasak Türkiye de piyasayı belirleyen 2-3 forum sitesi var ve bu forum sitelerinde neredeyse aynı kişiler fiyatları öldürerek tabiri caizse ne kendilerine nede başkasına ekmek yediriyorlar.

Yazık arkadaşlar yaptığınız iş ne olursa olsun önemseyin ve hakkını vererek yapın, günü kurtaracam diye 3-5 liranın hesabını yapmayın.

Siz sabredin dürüst olun kaliteli çalışın, göreceksiniz ki uzun vadede çok çok daha iyi kazanacaksınız.

Bu forumda hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, birbirimize destek olursak dünya piyasasında yer ederiz. Günü kurtarayım diyerek birbirimize kazık atarsak bir süre sonra hepimiz bu sahneden silinip gideriz.