Arkadaşlar herkese merhaba. Ben sahibinden.com gibi gittigidiyor.com gibi bir ilan sitesi kurmak istiyorum. Evet bu arkadaşlarla baş edemeyeceğimin farkındayım şuanda tekel olmuş durumdalar ve bu sitelere rakip olmak için milyonlara ihtiyacımız var.Ama benim de bu işte tutunabilmek için bazı fikirlerim var. Neyse asıl sorun benim web girişimciliğinde tecrübesiz olmam.

Bir ilan sitesi kurmak için nereden başlamalıyım? Kurmayı düşündüğüm siteden aşırı getiri beklemesem de hedefim 1 yıl sonra ayda 7 8 bin gibi bir kazanç sağlayabilecek düzeye gelmesi.

Böyle bir site kurmak için ekip kurup ofis ortamında çalışmak zorunlu mudur? yoksa kendi başıma halledebilir miyim? eğer atladığım bir detay yoksa ben tek başına halledilebileceğini düşünüyorum.

Başlangıç için her şey dahil ne kadar sermayeye ihtiyacım var? Araştırma yaparken sahibinden.com un güvenlik için yüz bin dolarlar harcadığını okudum. Küçük ölçekli bir ilan sitesi için güvenlik masrafı ne kadar olmalı?

Ben siteye reklam alarak gelir elde etmeyi düşünüyorum sizce bu abes bir durum mu? çünkü sahibinden.comda hiç reklama rastlamadım bildiğim kadarıyla komisyon üzerinden para kazanıyorlar. Hem reklam alıp hem komisyon üzerinden para kazanmak mı yoksa komisyonsuz sadece reklamdan mı gelir elde etmek gerekli

Aslında daha çok sorum var ama çok uzun bir yazı olsun istemedim :) şimdiden teşekkürler