lostyazilim
tr.link

PHP Çekiliş uygulaması

26 Mesajlar 4.070 Okunma
acebozum
tr.link

OktayEfendi OktayEfendi WordPress Danışmanı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 449
  • Beğeniler 89 / 91
  • Ticaret 35, (%100)
Geçen siz kodu verdiğinizde kendi siteme giydirdim. http://cekilis.araci.us

elektronikssl
webimgo

Referee Referee Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 20 / 127
  • Ticaret 44, (%98)

Oktay Efendi adlı üyeden alıntı

Geçen siz kodu verdiğinizde kendi siteme giydirdim. http://cekilis.araci.us

Gayet başarılı olmuş, böyle kullanıldığını görünce mutlu oluyorum :)
OktayEfendi

kişi bu mesajı beğendi.

Altay Altay MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)
Merhaba hocam şöyle bir hata tespit ettim aslında tam olarak hata değil fakat olmamaıs gerekli bana göre;
Diyelim kazanacak kişi sayısına 2 yazdık, ve katılımcılar
- Ali
- Ali
- Ali
- Altay
şeklinde. Burada mantıken, kazanan kişilerin Ali ve Altay olması gerekli. Bir kişinin 2 katılım hakkı olabilir fakat o sadece o kişinin şansını etkiler, iki kez kazanmasını gerektirmez. Fakat sizin sisteminizde; iki kez Ali çıkma şansı bulunmakta.

Ben bunu sanırım şu şekilde çözdüm tam hatırlamıyorum ama her seferinde (her döngüde) kazanan kişi o diziden çıkartılacak yani ilk dizi;
['Ali','Ali','Ali','Altay] diyelim. İlk döngüde Ali kazanınca ikinci çekiliş dizisinin ['Altay'] şeklinde olması gerekmekte, çünkü zaten kazanma olasılığı yüksek olan kişi kazanmıştır, tekrar kazanmaması gerekmektedir. Örneği: http://evrimaltay.net/giveaway/

PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net

• Üyelik 04.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 20 / 127
  • Ticaret 44, (%98)

Altay adlı üyeden alıntı

Merhaba hocam şöyle bir hata tespit ettim aslında tam olarak hata değil fakat olmamaıs gerekli bana göre;
Diyelim kazanacak kişi sayısına 2 yazdık, ve katılımcılar
- Ali
- Ali
- Ali
- Altay
şeklinde. Burada mantıken, kazanan kişilerin Ali ve Altay olması gerekli. Bir kişinin 2 katılım hakkı olabilir fakat o sadece o kişinin şansını etkiler, iki kez kazanmasını gerektirmez. Fakat sizin sisteminizde; iki kez Ali çıkma şansı bulunmakta.

Ben bunu sanırım şu şekilde çözdüm tam hatırlamıyorum ama her seferinde (her döngüde) kazanan kişi o diziden çıkartılacak yani ilk dizi;
['Ali','Ali','Ali','Altay] diyelim. İlk döngüde Ali kazanınca ikinci çekiliş dizisinin ['Altay'] şeklinde olması gerekmekte, çünkü zaten kazanma olasılığı yüksek olan kişi kazanmıştır, tekrar kazanmaması gerekmektedir. Örneği: http://evrimaltay.net/giveaway/

Bilgilendirme için teşekkürler. Hata giderildi.

wmaraci
wmaraci

FOMOCO FOMOCO WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Nakliyat
  • Mesajlar 417
  • Beğeniler 184 / 76
  • Ticaret 1, (%100)

Referee adlı üyeden alıntı

Bilgilendirme için teşekkürler. Hata giderildi.

Bence $katilimci = array_unique($katilimci) kodu ile sorun giderilmedi. Tekrar eden isimleri temizleyince doğal olarak fazla kazanma hakkı olanlar otomatik bir hakka düşmüş olacak.

yani

ali
ali
ali
mehmhet

olunca $katilimci = array_unique($katilimci)

yukardaki fonksiyon bunu

ali mehmet olarak döngüye sokacak. Bilgilendirmek istedim.

• Üyelik 04.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 20 / 127
  • Ticaret 44, (%98)

FOMOCO adlı üyeden alıntı

Bence $katilimci = array_unique($katilimci) kodu ile sorun giderilmedi. Tekrar eden isimleri temizleyince doğal olarak fazla kazanma hakkı olanlar otomatik bir hakka düşmüş olacak.

yani

ali
ali
ali
mehmhet

olunca $katilimci = array_unique($katilimci)

yukardaki fonksiyon bunu

ali mehmet olarak döngüye sokacak. Bilgilendirmek istedim.

Sizden önceki yorumun sahibi altay, birden fazla ismin girilmesinin hata olacağını belirttiği için diziden onları çıkarttım. Tercihe bağlı bir durum bu, eğer 3 tane ali kabul görsün istersen array_unique kullanmazsın. Anlatmak istediğim bu bir hata değildir, tercihtir. Değerli yorumunuz için ayrıca teşekkürler.

CengizBOZDEMiR CengizBOZDEMiR Kendince bir manyak E-Mail Onaysız
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Seo Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** B**
  • Mesajlar 177
  • Beğeniler 66 / 18
  • Ticaret 10, (%100)
Tasarım giydirmesini ben yapabilirim :)

• Üyelik 04.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 20 / 127
  • Ticaret 44, (%98)

Cengiz BOZDEMİR adlı üyeden alıntı

Tasarım giydirmesini ben yapabilirim :)

Tabii ki hocam, githubda kodlar mevcut. Dilediğiniz gibi giydirip linkleri yollarsanız, konuya gerekli eklemeleri yaparım.
CengizBOZDEMiR

kişi bu mesajı beğendi.

Altay Altay MW Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 563
  • Beğeniler 111 / 121
  • Ticaret 11, (%100)

Referee adlı üyeden alıntı

Sizden önceki yorumun sahibi altay, birden fazla ismin girilmesinin hata olacağını belirttiği için diziden onları çıkarttım. Tercihe bağlı bir durum bu, eğer 3 tane ali kabul görsün istersen array_unique kullanmazsın. Anlatmak istediğim bu bir hata değildir, tercihtir. Değerli yorumunuz için ayrıca teşekkürler.

Merhaba,
sanirim bir yanlis anlaşılma olmus. Hatanizi aslinda ilk fark eden bendim bu unique konusunda fakat yazmaya firsatim olmadi.

Tabii ki bir kisinin birden fazla katilim hakki olabilir. Fakat bir kisi bir kez kazanabilir. Katilim hakki sadece olasiligi arttirir. Benim sistemimde bu var, sizinkinde de olsun diye mantığı da anlatmistim sanirim.

Dip not: şimdi benim kodlarimi github uzerinden paylassam size ayip olacağından bunu yapmiyorum, amacim sizin sistemi gelistirmek. Neyse yakin zamanda github uzerinden sizinkine de katkida bulunurum tabii eger sizin icin uygun olursa.

PHP Coder,
Kişisel Blog: http://evrimaltay.net

• Üyelik 04.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 504
  • Beğeniler 20 / 127
  • Ticaret 44, (%98)

Altay adlı üyeden alıntı

Merhaba,
sanirim bir yanlis anlaşılma olmus. Hatanizi aslinda ilk fark eden bendim bu unique konusunda fakat yazmaya firsatim olmadi.

Tabii ki bir kisinin birden fazla katilim hakki olabilir. Fakat bir kisi bir kez kazanabilir. Katilim hakki sadece olasiligi arttirir. Benim sistemimde bu var, sizinkinde de olsun diye mantığı da anlatmistim sanirim.

Dip not: şimdi benim kodlarimi github uzerinden paylassam size ayip olacağından bunu yapmiyorum, amacim sizin sistemi gelistirmek. Neyse yakin zamanda github uzerinden sizinkine de katkida bulunurum tabii eger sizin icin uygun olursa.

Hocam neden ayıp olsun ki, bu çalışmayı yapmamda ki gaye bir üyeye yardımcı olmaktı. Tabii ki siz de paylaşabilirsiniz. Bu aralar derslerimden vakit bulup pek ilgilenemiyorum. Katkıda bulunmanız hepimizin işine gelecektir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al