Oy değil ama şeriat ve din konusunda bazı yorumlar yapacağım.

1. Bilmek ile öğrenmek farklı şeylerdir. Bilmek için interneti ve kitapları kullanabilirsiniz. Ama öğrenmek için bildiğinizi hayatınıza uygulamanız gerekir. Nitekim şeriati öğrendim demek onu hayata geçirmektir.

2. Şeriat kafaya göre uydurulan bir şey değildir. Şeriat dinin kurallarıdır. Şeriati de bizzat dinin kitabından öğrenilir.

3. Bu insanlar bir kişiye oy veriyorsa bunun bir sebebi vardır. Eğer bugünkü kuralları ve kanunları destekliyorsanız zaten Müslüman olmanız imkansızdır. Çünkü kanunlarda içki, zina, faiz vb. şeyler serbesttir. Ben cumhuriyeti ve kanunlarını destekliyorum derseniz İslama ters düşer kafir olursunuz. Bunu Müslümanım diyen kişiler için söylüyorum. Benim söylediğimin aksini iddia etmekte akılsızlıktır.

4. Türkiye Cumhuriyeti savunuculuğu yapıp belli kişileri öne çıkararak bizim devletimiz çıkın gidin tavırlarına giren arkadaşlara; Bu topraklar 90 yıllık değildir. Bu topraklar Selçuklu, Osmanlı devletlerinin yönettiği topraklardır. Asırlar boyu hüküm sürülen ve İslama ait olan toprakları sahiplenme anlayışı da cahilliktir. Sürekli cahillik dememin sebebi tarihi bilgisi olmayan kişiler içindir. Çünkü tarih bize diyor ki; Bu topraklar Müslümanlara ait. Şimdi yine çıkar biri diyebilir; Artık o devir bitti. Aksine o devir hiç bitmedi sadece dinlenme modunda idi.

Ben ateistim, ben şöyleyim diyenlere sözlerim yarısı geçerlidir. Diğer yarısı Müslümanım diyenler için geçerlidir. Ayrıca ben AKP'li vesaire değilim tam aksine oy kullanmayan biriyim.