Şu lanet olasıca siteyi hızlandıramadım bir türlü. Şimdi de sürekli 503 hatası almaya başladım. Natro kurumsal plan paylaşımlı hosting kullanıyorum. Firma ile irtibata geçtim, baya da atarlandım. En sonunda uzun detaylı açıklama yaptılar. Kullandığım temanın hazır bir tema olduğunu, optimizasyon gerektiği, çok cpu kullanımı olduğu için de bu hataları aldığımı söylediler.
Kullandığım tema Sahifa (Warez değil ve son sürüm) Temamdan çok memnunum ve değiştirmeyi düşünmüyorum.
Kullandığım eklentiler şunlar:
- All In One SEO Pack
- Autoptimize
- bbPress
- Captcha by BestWebSoft
- Fast Secure Contact Form
- GD bbPress Attachments (bbpress için)
- Jetpack
- Limit Login Attempts
- Social Login
- Taqyeem (Temamın plugini)
- Taqyeem - Buttons Addon (Temamın plugini)
- Taqyeem Predefined Criteria (Temamın plugini)
- UpdraftPlus - Backup/Restore
- WP-Mail-SMTP (Natro mutlaka bunu kullanmamı söylemişti.)
- WP Fastest Cache
Kullandığım resimlerin formatı jpeg. 20 ila 40 kb arası tüm resimler. Boyutlarını küçültüp koyuyorum her zaman. Siteye her gün 50 den fazla yorum geliyor. Çocukların sorularını yanıtlıyorum. Gzip sıkıştırması etkin. Fastest Cache ayarları etkin. Autoptimize ayarları etkin.
Bilmiyorum daha fazla ne gibi bilgiler verebilirim cevabı kolaylaştırmak için siz sormadan ama aklıma gelenler bunlar. Daha neyin optimizasyonundan bahsediyorlar anlayamıyorum. gtmetrix ten de bakıyorum ama düzeltilmesi gereken vs. şeyler yazıyormuş orda ama anlamıyorum neyi nasıl yapacağımı da. Delireceğim artık, ne yapmalıyım, bir akıl verin şu cahil öğretmene.