Bilim adamları beş-on yıl içerisinde dinazorları yeniden canlandırabileceklerini söylüyorlar.Biz önceden bu sürecin nasıl biteceğini tam olarak kestiremiyoruz. Ama eğer söylentiler doğruysa sadece dinozorlar değil, nesli tükenen tüm hayvanları yeniden geri getirebiliriz.

Jurrasic Park'ı ilham alan projenin ekibinde bulunan, ünlü palaentolojist Dr. Alan Grant, gelecek beş-on yıl içerisinde dinazorların yeniden varoluşlarını düzenleyebilecekleri bir genetik araştırmaya öncülük ettiğini söyledi.



Önceki dört Jurassic filmine danışmanlık yapanDr. Jack Hornerise "Prehistorik dönemdeki yaratıkları yeniden hayata geçirme ihtimali, o yaratıkların antik DNA'larından geçiyor. DNA bozulmasında daha fazla çalışma yaptıkça ters evrimi gerçekleştirme ihtimalimiz artıyor." yorumunda bulundu.Hatta söylentilere göreHarvardveYale'den bir grup bilimadamı ters evrim geçirmiş bir grup tavuğa sahip.



Konuyla ilgiliHorner,People Magazin'e "Tabiki de kuşlar dinazordur.Bu yüzden sadece dinazora daha çok benzeyen küçük görünümlü olanlara ihtiyacımız var." diye bir röportaj verdi. Eğer bu yorumlar gerçekse Harvard'lı bilimadamları tersine evrim için fillere, tüylü mamutların genini enjekte edip yeni doğacak fillerin mamuta benzemesini sağlayabilirler. (Yok artık LeBron James)



Eğer dinazorlarla kuşlar arasındaki dört ana fark kuyrukları, kolları, elleri ve ağızlari ise, Horner ve takımı, kuşun gagasını dinozorun burnu gibi yapmak için kuşun gagasına ters mutasyon yapmalı. Bunun içinde tavuk embriyosunun içinde genetik değiştirme yapmalı yani mutasyona uğratmalı.Bu sayede yumurtadan çıkacak tavuk dinozara biraz daha benzeyebilir.Horner "Aslına bakarsak, kanatlar ve eller zor gibi değil. Önemli olan kuyruğu oluşturmak." şeklinde düşünüyor.Buna ek olarak da gerçeklik oluşturması için yarattığı varlığa "chickensoraus" diyor.



Tüm bunlar önümüzdeki 5-10 içerisinde gerçekleşebilir. Gerçekleşirse dünyanın düzeni yeniden bozulabilir ya da bir çağ kapanıp diğer bir çağ açılabilir

Kaynak: http://www.webtekno.com/sektorel/dinozorlar-yeniden-canlanabilir-h8459.html