Değerli kardeşlerim güzel yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle : ben baktım 2.el server fiyatlarına pekte cep yakacak fiyat istemiyorlar

sahibinden.com da gördüğüm bir ilandan size alıntı yapıyorum

Evde proje geliştirmek amaçlı satın almış olduğum sunucuyu satıyorum.

IBM x100 MT-8486, olan başlangıç seviyesindeki kişiler için çok uygundur. 2 adet sata harddisk slot girşi vardır. her birine minimum 1tb takarsanız dünyaları barındırabilirsiniz. aynı zamanda 4 adet de ram slotu var. her birine 2gb ram taksanız toplamda 8gb ram ile çok iyi performans alabilirsiniz ki işlemcisi xeon'dur. tek çekirdektir ama giriş seviyesindeki arkadaşlar için iyi bir başlangıç ve tecrube olacaktır. Ben bu sunucu üzerinden windows server 2003 enterprise işletim sistemi ve plesk panel ile 200'ün üzerinde web sitesi barındırdım. Bu yetmezmiş gibi microsoft sql server 2005 'de koşturdum. banamısın demedi. Ayrıca çok sessiz bir makina. Çalışırken aynı ortamda sizde çalışabilirsiniz.

Ürünün orijinal kasası yoktur. Standart bir ATX kasaya toplayıp kullandım. Resimde göründüğü gibidir. Donanımın tamamı orijinal IBM'dir Ramlerine kadar IBM markadır.


link vermedim belki yasaktır diye bu özellikteki servere istediği fiyat 180 lira
öncelikle böyle birşey bulsam sonrada param oldukça profesyonel bir şekilde kurarım düşüncesindeyim maksat işi öğrenmek nasıl yapılacağını öğrenebilmek
sonra dahada geliştirilebilir düşüncesindeyim.Server dışında lazım olan şeyleri araştırıp bu proje konusunda kendimi geliştirmeyi amaçlıyorum kararlıyım inşallah yaparım. sizinde desteğinizle iyi bişeyler olacağına inanıyorum :)