Arkadaşlar TR de hat fiyatları çok pahalı.

Bunun yerine Türkiyede bir datacenter ofis açıp TR yerine OVH Redstation Online.net Softlayer gibi firmalarda barındırmak daha mantıklı güvenilir ve daha caziptir..

Mesala 1Gbit/Sn OVH da 899Euro Sınırsız makine takarsın..https://www.ovh.com/fr/housing/location_baie_46U_fiche_technique.xml

Dell Poweredge 210 veya HP 110 makinelerden 10 adet alsan Dell için http://www.stalliontek.com/products/servers/r210-dell-poweredge-2-27ghz-dual-core-4gb-1tb-raid-server/r210-l2 | 350x10 = 3500 dolar eder. Barındırma üzeri çalışsan ne elektrik masrafın ne monitoring cihazların ne ups cihazların nede başkası ile ugraşırsın.

Önemli olan DC lerde Kaliteli bir servis elemanı , Destek li bir müşteri hizmetleri personelin , Saglam altyapın. TR lerdede Sadecehosting , Radore , Nekdirekt gibi co-location saglayan firmalara yüklersen kendini TR müşterilerine burdaki makinelerinden karşılarsın..

Kısacası Datacenter Piyasında Kilit firmalar şuanda belli . Ama Rakip çıkarsa uygun fiyatlıda çıkarsa Çok saglam paralar kazanabilirsin

Şuanda oteller , turizm firmaları belediyeler vb ihale usülü çalışmakta . Kazanırsan Harcadıgın parayı 10 katlarsın. Dedigim gibi kaliteli bir ekip en önemlisi..