Selamun aleykum.
Kardeşim öncelikle intihar korkakların işidir. Cesurlar kalıp savaşmayı tercih eder. İşler sıkıya girince hemen intihar edelim senin düşüncene göre.
İçinde yaşadığımız ortam kapitalist ve pislik bir düzen. Sen de bunun yükünü taşımakta zorlananlardansın. Ama her sabah uyandığın zaman kalk ve pencereni açıp Allah'a şükret. Çünkü her doğan gün yeni hayatın için bir fırsat demektir.
"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" (17:13)
"İnsan için ancak çabasının karşılığı vardır" (53:39)
Kırgınlığını anlıyorum. Çevrene baktığın zaman hiç kimseye faydası dokunmayan, baba parasıyla gezen insanlar zenginlik ve zevk içinde gülüp oynuyorlar. Başka bir tarafta çalışmaktan beli bükülmüş insanlar karnını bile doyuramıyor. Bu yaratıcının adaletsizliği değil insanların kendi bencilliğinin sonucudur.
Örneğin bir iş yerinde patron metresine para yetiştirebilmek için eleman çıkarıyorsa bu Allah'ın adaletsizliği midir?
Ben liseden mezun olduktan hemen sonra özel sektörde işe girdim. Tam 17 saat gece nöbeti tutuyordum. Senin çalışma şartların iyiymiş o zaman ben de adaletsizlikten bahsetmeli miyim?
Sabah 9'da işten çıkıp eve dönerken sürekli otobüste uyuyakalıyordum. Şoför uyandırıyordu hep son durakta anla işte öyle yoruluyordum. Ayaklarım şişiyordu çalışmaktan ve annem babam halimi görünce babam bir şey söylemeden odadan çıkıyor annem hüzünlü hüzünlü bana bakıyordu. Ama ne yapabilirdim ki? İşim buydu çalışmalıydım. 8 ay boyunca yoğun stres ve ayakta kalmadan dolayı bir hastalık geçirdim ve ciddi anlamda rahatsız oldum. Memleketime gidip tedavi oldum ve ailemin yanına geri döndüm. Tüm bu süreçteki detayları anlatamıyorum sana belki ama inan bana yaşadığım zorlukları tahmin bile edemezsin. Geceleri ateşler içinde uyanıyorsun annen baban başında ağlıyor ve doğru hastaneye. Sabahı orda geçiriyorsun. Ertesi hafta yine aynı.
Her insanın sınavı farklıdır. Sen fakirliğinle imtihan ediliyorsun onlar zenginliği ile başka biri hastalığı ile. Sabır et bak gör kazanan sen olacaksın.
İstediğin zaman mesaj atabilirsin. Selametle kal, kendine iyi bak.