Anlamli bir bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Bu sistemin artık degismesi gerek, farkında mısınız bilmiyorum ama bırakın jenerik, keywords domain almayi yakın bir isim bile bulunamaz hale geliyor.

Her geçen gün zorlaşıyor bu işler. İnsanlar eskiden şunu yapardı; alırdı bir alan adı ki o zamanlar seçenekler çoktu, çevrelerine tanıtır, hatta televizyon ve radyolara reklamlar verirlerdi sonrasında sitesi popüler bir konum sağlardi.

Şimdiki fark ne ? SEO firmalarına baş vurarak servetler dökmek gerek yoksa siteni nasıl tanitacaksin ? Nasıl hedef kelimeye ulastiracaksin.

Şu yabancı firmaları devreden kaldırmak gerek nasıl mi ? Ne bileyim türkçe anlamlı tüm domainlerin yabancı firmanın alınması yasak olduğu bir sistem istiyorum ben :) o zaman insanlar daha çok ilgi ve alakali olur bu alana :)

Aklımda bir proje var mesela anlatayım sizlere; Jenerik bir sağlık domaini alarak, eşsiz bir tasarım, ssl, insanlara fayda sağlayacak uzman kişiden bilgiler sağlamak.
Ben bunu yapamıyorum çünkü alan adı kalmamış :) geçenlerde bir alan adı vardı hatırlamıyorum 13 yaşında kadın sitesi, alıp geliştiririm dedim fiyati sordum 1.000 tl çekti, sonra düşündüm ona 1.000 tl vereceğime aslında söyle bir tabir ile anlatayım daha tatlı olur :) 70 yaşındaki bayanı ile yeni doğacak ve istediğin gibi egitecegin bebek mi daha mantıklı :) kararsız kalıp bir kenara çektim.

Yani konuyu bağlamak gerekirse insanlar bu işten para kazanıyorlar, birazda alıcıların düşünülmesi lazım çok yüksek meblağlar isteniliyor.