Arkadaşlar, malum hepimiz webmaster değiliz, forumdaki çoğu arkadaşım da benim gibi kodlama, tasarım, grafikerlik bilgilerine sahip değildir; yani ben böyle tahmin ediyorum:) Çoğu zaman aklıma güzel bir fikir gelir, ama icraata dökemem, çünkü bu alanda yetersizim.

Şuan bir işim var, Allaha şükür iyi kötü kazanıyoruz, en azında sürekli gelir ve sigortaya sahibim. Ama memleketteki birçok insan gibi ben de aysonunu getirmekte zorlanıyorum. Öyle yatım katım olsun, kahvemi manhattan'da içim, pizzamı romada yiyim gibi ütopik hayallerim yok, ama en azından bana biraz nefes aldıracak, çok borca harca girmeden hayatımı idame ettirebileceğim bir ek gelirim olsa çok güzel olurdu.

Özellikle işin ehli arkadaşlardan rica ediyorum, web tasarım bilgisi olmadan da para kazanabilir miyiz? Nasıl? Forumlarda sıkça kullanılan söz "Pasta büyük hepimize yeter" Lütfen ben öğrendim sen de öğren tarzı muhabbetlere girmeyelim. Sonuçta hiçbirimiz boş gezmiyoruz, kimisi kodlama öğrenir, ben de gramın 10da birinden çözeltiler yapıp boya reçeteleri oluşturuyorum, ama bunu caka malzemesi yapmam; çünkü bir işime yaramaz. Bunu yazmamdaki amaç hepimizin farklı yetenekleri var ama bunları birbirimizi ezmek için kullanmayalım lütfen, çok uzattım sanırım, ben bugüne kadar araştırıp bulduğum birkaç fikri eklemek istiyorum, ustadlar lütfen ekleyin, çıkarın, bu olur şu olmaz diyin;

* Makale yazarlığı
* Satış ortaklığı (özellikle clickbank- yerli sistemleri yazmıyorum)
* Paypal alım satımı
* Domain ticareti
* Blog yazarlığı
* Upload
* Link kısaltma
* Ptc siteler (kayda değer bir kazncı olmadığını söylüyor çoğu arkadaş ama belki atladığımız bir nokta vardır)
* Gittigidiyor, sahibinden vb sitelerde ürün satışı

Çok değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.