Bu hiç aklıma gelmemişti söylemeniz iyi oldu hocam.
Fiber Türkiye adlı üyeden alıntı
Chlerin sayısını 2 ye indirin. Makina kalitesi ve bağlantı kalitesi de etkilidir bunda. 1 GB RAM de 200 online da görürsün 50 online da sonuçta ikisi de hata verir.
Kullandığınız firma ne?
Emek pvp serverda 2 CH 500 online çok az. Ben geçmiş yıllarda ki serverimda 4 CH açamıyordum files bozuktu o şekilde idare etmiştim hocam.
ProThemes adlı üyeden alıntı
RAM ile alakası olduğunu sanmıyorum, hızla ilgili birşey 500+ kişi tek servere yükleniyor hız almalısın yüzlerce IP giriyor sunucu yetersiz kalabiliyor, bu durum başıma gelmişti ekstra hız almıştım düzelmişti uçak gibiydi oyun
Bunu ben nasıl öğreneceğim, ssh ile öğrenme imkanım var mı?
Kerim Yaman adlı üyeden alıntı
Hadi be, Hakan ağabey sen misin? Skype konuşmuştuk. Bu lag yüzünden çok oyuncu kaybedeceksin. Ben de oynuyordum soğumaya başladım. Ayrıca bir şey konuşcam PM atar mısın?
Görüyorsunuz halimizi Kerim. Nelerle uğraşıyoruz.
KaGaN adlı üyeden alıntı
Ram'den değildir o. Aldığın firma 1 sunucuya 30 tane sanal sunucu kurmuş sonuç olarak disk, işlemci ve hat kasıyor bu kadar basit açıklaması. Firmanı değiştirmeden bu iş çözülmez.
Eminim şu 10-20 liraya oyun sunucu sattığını iddia eden firmalardan biridir.
Kısmen öyle. 5 GB sunucuyu 50 TL dedi 8 GB 'a 220 TL dedi. Arada ki fark uçurum :)
ProThemes adlı üyeden alıntı
Oyun satan firmalardan uzak durmak gerek bence, Sıfırdan bir makine alıp temiz oyun sunucusu için hiç kasma olmaz kendisi kuracak freebsd A-Z' herşeyi bakın o zaman bomba gibi oyun olur :)
Şuan öyle yapıyorum. LİNEDC firmasından sunucu kiraladım. FreeBSD ve mysql kurdum filesi taşıyorum üstat :)