Bilgi sahibi olmadan "yok hocam geçmiş olsun bi'şey yapamazsınız" gibi yorum atanlara aldırış etmeyin. Eğer elinizde makbuz ve karşılıklı yazışmaların yer aldığı Facebook konuşmaları duruyorsa, hiç beklemeden bir adalet sarayına gidip müsait bir savcının yanına çıkıp delillerinizin fotokopisiyle birlikte suç duyurusu hazırlayın.

Şu an adli tatile girildiği için ekim ayından sonra ilk duruşmanızın gerçekleşmesi için savcı gerekli araştırmaları yaptıktan sonra suç duyurusunu hakime iletir. Karşı tarafın yeri hemen tespit edilirse -ki elinizde makbuz varsa banka hesaplarından anında bulurlar- davanız en fazla 5 ay sürer.

Davayı kazandığınızda ödediğiniz ücreti faiziyle birlikte geri alırsınız. Ayrıca 1 sene boyunca sizi oyalayıp projenizi hayata geçirmenize engel oldukları için de manevi tazminat davası açma hakkınız doğar. Bunlar için herhangi bir avukata gidip para ödemenize gerek yok. Adalet sarayına gittiğinizde suç duyusu vereceğiniz savcı size gerekli tüm bilgileri vermek zorunda ve veriyorlar da...