digi dükkan adlı üyeden alıntı
Bu tarz hurafelere inanmamanızı tavsiye ederim. Keza ben öyle yapıyorum. Konuyu saptırmak istemiyorum ama hiç bir dine inanmayan birisi olarak tarafsız yaklaşmam gerekirse, şiddetin dini olsaydı bu muhtemelen islam olurdu. Size bol inançlı günler dilerim.Konuya dönersek, unutmayan ki, sadece WhatsApp değil; telefon görüşmeleriniz, kısa mesajlarınız, girip çıktığınız internet siteleri, Google'da yaptığınız aramalar, yüklediğiniz fotoğraflar, kısacası beyninizin dışında gerçekleştirdiğiniz her şey birileri tarafından kaydediliyor ve saklanıyor. İnternet'e yüklediğiniz hiç bir fotoğrafın veya yazının tamamen silinmediği gibi, sizinle alakalı her şey de bir yerlerde kayıt altında ve sizin önemli kişi olmanızı bekliyor. Kısacası bu gizlilik paranoyalarını sadece WhatsApp 'a mal etmek saçma olur.
İşte buna gerçeği görmeme arzusu diyoruz. Hayatınızda hiç incil veya tevrat okudunuz mu ? Hurafe dediğiniz şeyler bu insanların hayat prensibi. Ben hem incil hem tevrat hem kitabı mukaddesi okumuş biri olarak yazıyorum bunları. Ama gerçeğe karşı gözlerini kapamak insanların derin bir alışkanlığı.