Nasıl Çalışıyor?

Websahibi' nden alınacak bu hizmet ile size özel bir Logo verilecektir. Bu logoyu sitenize yerleştiriyorsunuz. Sitenizde ki bu logo Websahibi'ne bağlı bir sistem olarak çalışıyor, tıklandığında sitenizin 5846 sayılı yasa çerçevesinde korumada olduğu, izinsiz yada kaynak gösterilmeden yapılacak alıntıların bu kanun çerçevesinde değerlendirilip, gerekli yasal prosedürlerin uygulanacağı uyarısı gösteriliyor.

Yine de çalınırsa ne olacak?

Websahibi Koruma Programına dahil olan sitelerden bir bilgi, data yada özgün içerik alındığı taktirde, Websahibi Hukuk Birim'i devreye giriyor,sizin sayfalarınız ve içeriğiniz şikayet edilen sitedeki içerik ile karşılaştırılıyor, izinsiz kullanım tespit edilmiş ise, kullanılan içeriğin kaldırılması için gerekli prosedürleri ve yazışmaları başlatıyor.

Bunun caydırıcılıktan öte bir faydası olmaz diye düşünüyorum. Caydırma bile muamma yani ben mesela o siteden bir şey kopyalacak olsaydım beni caydırmazdı. Hatta o logoyu gördüğümde gülerdim yani . Arkadaşların da söylediği gibi aşırı uyduruk olmuş , firma ciddi bir iş bile yapıyor olsa öyle bir izlenim uyandırmıyor.

Umarım ciddiye alıp fazla bir para vermemişsindir.