Reza'nın şirketinin ismi nedir?
Volgam Gıda var Royal Holding var bi tane daha var safir miydi neydi ... Söz konusu alan geçen ihracat ödülü verdikleri şirket ise Volgam
http://www.hurriyet.com.tr/index/volgam-gida
Detaylı geçmiş haberleri falan bulabilirsiniz.
1 milyar dolar civarı mücevher/altın ihracatı yapıyor fakat bu transit geçiş yani atıyorum Bulgaristandan alıp Ermenistana satıyor , Türkiye sadece transit geçiş için kullanılmış oluyor. Zaten bu işlemler de yok hepsi paravan da farzedelim ki fiziki olarak ticaret yapıldı ...
Bu ticaret şeklinde vergi oranı %0 olduğundan Türkiyenin ihracat rakamlarını kağıt üzerinde şişirmekten başka bir işe yaramıyor. Bu kadar ticaretten şirketin ödediği vergi 950 bin lira işte. 870 milyon dolar ciro nereee 950 bin lira vergi nere ...
Listeye baktığımda bir çok ismi göremedim şahsi gelir vergisi olarak yine iyi para vermiş çocuk . Söz konusu olan bunun ne verdiği de değil benim için şirketinin tvlerde söylendiği gibi ihracatın %15 i falan olmadığı. Yüz milyonlarca doların havada uçuştuğu sektörden ülkeye kalanın 950 bin lira olması. Dolayısıyla bu adamın engellenmesinin ülkenin ekonomisine yönelik saldırı olduğunun uydurma bir senaryo olduğunun ispatı.
Vestel de o kadar pohpohlandı kurumsal listede esamesi okunmuyor , şahıslarda Acun bile Ahmet Nazif Zorlu dan fazla vergi ödemiş.
Kurumsal listede başı çeken şirketlerin bankalar olması durumu özetliyor. Verdikleri vergiler buysa sırtımızdan ne kadar para kazanıyorlar hesap edin işte. Üstelik hiç bir şey üretmeden para satarak bu büyüklükte kazanç sağlıyorlar.