Hata yapmış olursun. Ankara Üniversitesi Biyoloji bölümünde okuyorum eczacılık ve mühendislik fakültesiyle birlikte AÜ idaresine ve rektörülüğe en yakın fakülteyiz. Kesinlikle ama kesinlikle bu üniversiteyi önermem.

Rektöründen memuruna kadar rezil bir üniversitedir. Hocalardan da 100 tanede 1 tanedir adam gibi hoca. Öğrenci işlerine bir işin düşer gidersin bir bakarsın kimi internette bahis oynuyor kimi chat yapıyor kimi facebookta geziyor kimi karı kız videoları izliyor kimi arkaya kaçmış keyif yapıyor. Böyle bir üniversite kendileri.

Her sene internet sistemi değişir ve her sene başı o sistem çöker 1 haftalık kayıt süreci olur sana 2 ay. Kasımın sonu gibi derslere başlarlar anca. Ha olurda aldığın derslerden biri falan silinirse sistemin ya da orda çalışanların değil bu senin suçun olur. Vize tarihine 2-3 gün kala çağırırlar seni gel bakalım bu dersi almamışsın sen almak zorundasın diye.

Bahar şenliği yoktur. Yemek hanesi pislik içindedir. Okadar pisdir ki meyve tabaklarından örümcek topladığım oldu. Bi sorumlu bulup bundan böcek çıktı dediğinde de git yenisini al cevabını aldım.

Kantin pahalıdır. 5-6 liradan aşağı ekmek arası bir şey yiyemezsin 2 lirada içeceğe gitse bir öğünün en az 7-8 lira tutar. Aynı fiyata dışarda babalar gibi doyarsın orası ayrı.

Adam kayırmada çoktur torpilde. Lise gibidir aynı dersler hocaya yalakalık yapmadan doğru düzgün not alamazsın (en azından bizim fakültede).

Biyoloji bölümü olarak konuşuyorum 1 lab dersin varsa 10 teorik dersin vardır. Labaratuvara dair hiç bir şey yoktur ki rektörlük sağolsun kırmızı halılara para gittiği için bu tür şeylere ödenek kalmıyor. Uygulama dersi 0 gerçekten.

Kısacası kesinlikle önermem ankara üniversitesini. Gazi üniversitesi emin ol buradan çok daha iyidir.