Vaktinizi ayırarak okuyunuz lütfen,
Günümüzün webmaster forumlarında üyelerden çok SEO adı altında bir çok insan ticaret yapmaktadır. Bundan dolayı kişilerin ister istemez akıllarında çok iyi neticelerin hayalleri kuruluyor. Üzerine h*cklink ile yükseltilmiş siteler ve sahte Pagerank değerli sitelerden bir tanıtım yazısı için yüzlerce para istemeleri de cabası.
Backlink paketleri ise sitelere hiç bir yararı olmayacağı gibi genelde zararını görürüz. Bir site kelimesinde yükselmek istiyorsa 100 TL'lik ve 1 saatte yapılan çalışmayla sıralama da yukarı çıkabilir mi ? Öyle olsaydı büyük firmalar büyük paralar harcayarak SEO Uzmanları ve firmaları ile 5 yıllık sözleşmede bulunmazlardı. Siteye hiç bir yararı olmadığını söylüyorum. Varsayalım ki etkili bir çok webmaster sitelerde günlerce backlink çıkışı arıyor, bu insanlar boşa uğraşıyor olurdu.
Bu konu hakkında profesyonelce bilgiye sahip olmaya gerek yoktur. Mantık olarak zaten yanlış bir durumdur. Bunun aksini iddaa edenler illa ki olacaklardır. Ve konu altına 2-3 tane kelimesinde şans eseri yükselmiş sitelerin görüntüsünü koyacaklar. Bende onlara şunu soracağım. 100 tane referans gösteren kişilerin yaptığı çalışmalar sadece 2-3 kişi de mi geçerli oluyor ? Kendimizi ve insanları kandırmayalım.
Kısacası bu yalanlarla sizlerden alınan paralarla şirketler kuruldu. Matt Cutts'ı takip etmeyen,Google güncellemelerinden sadece isim olarak bilgi sahibi olan insanlar müşterilerine boş ümit vererek kendilerince zengin oldular.
Yapılan çalışmaların %90 da boşuna yapılmış oldu. Hal böyleyken bu işi yapanların bir kısmı da backlink yollama programları kullanıyor. Bir makaleyi onlarca sitede yayınlamanın ne yararı olabilir ?
Bu durumlarda tanıtım yazısı almayalım mı diye soru sorabilirsiniz tabi ki de alacaksınız ama şu özellikleri barındırmak zorundadır.

* Sitenin günlük tekil hiti,
* Sitenin sadece tanıtım yazısı için açılmamış olup backlink çöpüne dönmüş sitelerden olmaması gerekiyor.
* Bir çok kişi etkisinin olmadığını söylese de Pagerank değeri yüksek olmalıdır.
* Gireceğiniz tanıtım yazılarının hepsinin farklı ve SEO'ya uygun yazılmış olması gerekiyor.
* Anahtar kelimelerinizi makale içerisinde geçirmeniz gerekmektedir. Standart olarak bu 3'tür ama ben 2 adet link çıkışı yapmanızı tavsiye ederim.
* Yazı verdiğiniz sitenin sürekli olarak güncel olması gerekiyor.
* Yazılarınızın site açık kaldığı sürece sitede kalması tabi ki de artı bir durum kazandıracaktır.

Bu özelliklere sahip forumlarda oldukça az site vardır. Siz değerli forum üyelerine tavsiyem Google'u kullanarak biraz daha araştırma yapmanız. Araştırmanızdan sonra bu yapılan çalışmaların aslında hiç bir etkisini olmadığı ve bunların çok uçuk bir bilgi olmadığını mutlaka anlayacaksınız.
Özetle; forumda hizmet verdiğimiz kişiler SEO Uzmanı olarak gezinip ticaret yapabiliyor. Durum bu kadar işler acısı.
Sizler de düşünceleriniz yazarsanız daha sağlıklı bir ortam olur.