Arkadaşlar bir kaç gündür forumda dolaşıyorum. Ve bu sanırım bayağı bir zamandır var olan bir şey "ücretsiz logo yapıyorum" başlığı altında açılan konular. Şimdi baştan söyleyeyim benim amacım burada tartışma çıkarmak değil güzelce düşüncelerimizi hep birlikte belirtmek. Konunun yeri yanlış olabilir uygun bir yer bulamadım. Moderatörlerimiz mümkünse taşıyabilir.
Şöyle başlamak istiyorum. Bir kişi geliyor (sadece 1 kişi ile sınırlı olsa keşke) ücretsiz logo yapıyorum adı altında bir başlık ile konu açıyor. Zaten insanın doğasında vardır bu daha sonra ücretsizi gören kişi direk konuya girip logo yaptırıyor. Bunu referans için yapanlara sözüm yok ama bazı arkadaşlar sırf ücretsiz olsun diye ayrı bir başlık açıyor. Arkadaşlar yapmayın etmeyin parasını sadece bu tür şeylerden çıkaran insanlar var. Çok şükür ben öyle değilim öğrenciyim fakat öyle olan çok fazla arkadaşım var. Siz gelip burada ücretsiz logo yaptığınızda o arkadaşların kapısını kapatmış oluyorsunuz. Bu konuda şikayetçi olan bir sürü grafiker arkadaş tanıyorum. Bir profesyonel logo 100 TL den aşağı satılmazken zaten bu forumda "Ücretli Tasarım İşleri" bölümü var ve orada çok profesyonel arkadaşlarımız var. Hepsi de gayet makul fiyatlara yapıyorlar. Hayır referans amaçlı yapın ama yine de emeğinizin karşılığını bir türlü alın. Fakat zaten grafik istek bölümünde de ücretsiz isteyen arkadaşlar var ayrı bir başlık açmak yerine onlara o konulara girip yardım etseniz daha mantıklı değil mi? Umarım biraz benim gibi düşünen insanlara yardımcı olmuşumdur. Şimdi bu konuya benim gibi düşünen veya düşünmeyen herkes gelicektir eminim. Herkese açığım ve tekrar söylüyorum tartışma için değil düşüncelerimizi belirtmek için açtığım bir konudur. Okuduğunuz için teşekkür ederim.