digi dükkan adlı üyeden alıntı
Madem sizin kitabınızda yasak olduğu ve cezalandırılması gerektiği yazıyor, o halde eşcinsellik düşüncesine sahip olamayacak beyinlere sahip olan hayvanların eşcinsel olma durumunu neye göre açıklıyorsunuz? Madem eşcinsellik tercih meselesi, bildiğim kadarıyla hayvanlar eşcinselliği tercih edecek kadar büyük bir düşünce yapısına sahip değiller ama eşcinsel hayvanlar da var.
Bunları söylemeye gerek yok ki . Herkesin inancı kendini bağlar demek yeterli.
Bilimin cevap bulamadığı sorulara bu adam nasıl cevap versin ?
Arkadaşın sorununu yine onun inancı üzerinden tartışmanın manası yok çünkü eşcinsel evliliği isteyenler o inancı kabul etmeyenler yada o inanca mensup olmayanlar . Zaten inancını başkalarına dayatma hakkını kendinde görmesi problemli bir davranış. Dinin ne dediği apaçık ortada lanetliyor. Bunu evirip çevirmenin kitaba uydurmaya çalışmanın yada kitabı sorgulamanın tutar yanı yok.
Bir hristiyanı islamla sorgulayamazsın yada bir museviyi neden oruç tutmuyorsun diye yargılayamazsın bu da öyle bir konu. Din izin veriyor olsa ne değişir hem ? adam o dine mensup değil ki din izin verse de vermese de yapmak istiyorsa kendi bileceği iştir.
Başlı başına bir sorun burada birbirimizle tartışmaya kalksak siyasi tartışmaları gölgede bırakacak kavgalar çıkar .
Ek Olarak:
Anayasada engel bir madde yokmuş evet şimdi merak edip baktım. Fakat uygulamada izin verilmiyormuş.
Bazı şeyleri kafamda canlandırmaya çalışıyorum da mesela ben olsam neden gidip resmi nikah kıymak isteyeyim ki ? Zaten toplum baskısı altında olunacak , devlet izin verse dahi açıktan rahatça ülke çapında bir özgürlük söz konusu olmayacak vs..
Ama yine de eşcinsel olmadan bu soruları doğru cevaplamak mümkün değil. Kendi fikirlerim üzerinden başkalarının haklarını yorumlamak da manasız.
Ben resmi nikahımı evlendikten aylar sonra yapmıştım hemde ailelerin gevezelikleri yüzünden bıkıp gitmiştim yani :) öyle resmi işleri pek umursamam da sevmem de, devletin verdiği 3 sayfa defterin evliliğimde bir anlamı önemi falan yok. Manevi duygularla insanlar eş olur, inançlarına göre de nikahlarını imamdı falandı filandı neyse artık yaparlar olur biter. Devlete de herhangi bir kanaldan biz evlendik diye bildirimde bulunsak işte evliliğin doğurduğu haklar tek eş sınırlamaları gibi gibi hukuki işler için falan yeterli . Bürokrasiden nefret ediyorum zaten evlenmeden önce resmi nikah falan yapmaya kalksak belki de o iş orada bozulabilirdi :D