brown adlı üyeden alıntı

Tartışmaya girmek istemiyorum kimseyle. Ben de Müslüman'ım. Ama bir şeyi savunacağım diye de bu kadar da sığ girilmez ki be. En basitinden 2 çeşit hücre var. Hayvan ve bitki hücresi. Ne derseniz deyin insanda bir hayvandır. Her hayvan farklı olduğu gibi insanda diğerlerinden farklı sadece. Hayvan kelimesini hakaret olarak görmek de ayrı bir acizlik bana göre. O da Allah'ın yarattığı bir varlık. Hani çok Müslüman'sınız ya, neden o zaman Allah'ın yarattığı bir varlığı hakaret olarak algılıyorsunuz ?

Bu arada benim bildiğim kadarıyla eşcinsellik doğuştan gelen bir durum. Bu durumda Allah'ın istediği insanın bu yönünü bastırmasıdır bence. Tıpkı içki içmek ya da zina gibi. Ama ülkemizde genel evler yasal değil mi ? Bu durumda eşcinsel evliliğin yasal olmasında da bir sıkıntı yok. "Dinde zorlama yoktur" cümlesini unutmadan yorumlarını yapmalı herkes.

Allah bizleri düşünebilen, idrak edebilen, iradesi olan ve bunlara nazaran karar verebilen bir canlı olarak yaratmış. Bu nedenle gerek hayvanlardan gerek diğer canlılardan farklı ve üstünüz. Bu yüzden bu konu için hayvan ve insan kıyaslaması yanlıştır bana göre. Size göre problem olmayabilir. İşin biyolojik tarafını tartışmıyoruz.

Dinde zorlama yoktur diye kurduğunuz cümle Bakara Suresi'nin 256. ayetidir. Ve ayetin devamı şöyledir; "Muhakkak iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır. Artık kim tâğut’u inkâr eder ve Allah’a iman ederse o gerçekten, kopması olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitendir, bilendir." Buradaki dinde zorlama yoktur cümlesi Müslüman olmayan bir insanı zorla Müslüman yapılamayacağıdır. Tefsirini araştırıp okuyabilirsiniz. Aksi takdirde Allah'a iman eden her müminin Allah'ın emirlerine uyma zorunluluğu vardır. Ayetlerin belli bir bölümünü alıp da işimize geldiği gibi kullanmayalım.