Allah bizleri düşünebilen, idrak edebilen, iradesi olan ve bunlara nazaran karar verebilen bir canlı olarak yaratmış. Bu nedenle gerek hayvanlardan gerek diğer canlılardan farklı ve üstünüz. Bu yüzden bu konu için hayvan ve insan kıyaslaması yanlıştır bana göre. Size göre problem olmayabilir. İşin biyolojik tarafını tartışmıyoruz.
Dinde zorlama yoktur diye kurduğunuz cümle Bakara Suresi'nin 256. ayetidir. Ve ayetin devamı şöyledir; "Muhakkak iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır. Artık kim tâğut’u inkâr eder ve Allah’a iman ederse o gerçekten, kopması olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitendir, bilendir." Buradaki dinde zorlama yoktur cümlesi Müslüman olmayan bir insanı zorla Müslüman yapılamayacağıdır. Tefsirini araştırıp okuyabilirsiniz. Aksi takdirde Allah'a iman eden her müminin Allah'ın emirlerine uyma zorunluluğu vardır. Ayetlerin belli bir bölümünü alıp da işimize geldiği gibi kullanmayalım.
Dinde zorlama yoktur diye kurduğunuz cümle Bakara Suresi'nin 256. ayetidir. Ve ayetin devamı şöyledir; "Muhakkak iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır. Artık kim tâğut’u inkâr eder ve Allah’a iman ederse o gerçekten, kopması olmayan sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah işitendir, bilendir." Buradaki dinde zorlama yoktur cümlesi Müslüman olmayan bir insanı zorla Müslüman yapılamayacağıdır. Tefsirini araştırıp okuyabilirsiniz. Aksi takdirde Allah'a iman eden her müminin Allah'ın emirlerine uyma zorunluluğu vardır. Ayetlerin belli bir bölümünü alıp da işimize geldiği gibi kullanmayalım.
İşime geldiği gibi hiç bir şeyi kullanmadım. Bir insanı zorla Müslüman yapamıyoruz da, içki içen bir Müslüman'a tekme tokat saldırıp onu içkiden vazgeçirebiliyoruz o zaman ? Yazdığım şeyleri önce bir idrak edip cevap verin rica ediyorum. Hayvan ve insan kıyaslamasını çıkaran da siz ve bir kaç arkadaş zaten. Örneği veren kişi çok farklı bir şeye dikkat çekmek istemiş onu da anlamamışsınız. Burada olay zaten işin biyolojik tarafı, kimi çıkıp "yeni doğmuş bebeği öldürüp annesiyle beraber olup türün devamlılığını sağlıyor musun?" diye sormuş. Bunu saptırıp buralara getiren sizsiniz.