brown adlı üyeden alıntı

Üste çıkmaya çalışmıyorum. Hatta ayeti bilmenizi takdir ettim, şaşırdım. Ayette "dinde zorlama yoktur"un ne anlama geldiğini ben de en az sizin kadar iyi biliyorum. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Müslüman birine doğruyu öğretmek isteyebilirsiniz, ancak yanlış yapan birini hiç bir şey için zorlayamazsınız. Benim verdiğim sadece basit bir örnekti. Ama inanın bana vermek istediğim mesajın azıcığını bile anlayamamışsınız. Ben burada size daha fazla laf anlatmaya çalışmayacağım, dikkate alıp cevap yazdığınız iyi teşekkür ederim. İyi günler.

Dur, nereye gidiyorsun? :) Düzgün düzgün tartışıyoruz şurada. Ama bunu sadece "Müslüman ol diye zorlayamayız" şeklinde yorumlamak zorunda değilim. Bak kurduğun şu cümle ayeti kafana göre yorumlamaktır işte. Kuran'da yazanlar bellidir. Hangi ayet ne için inmiş, neden inmiş tefsirde okursun. Detayına girmiyorum. Şimdi senin bu şekilde yorumlamak zorunda değilim cümlen şunu da makul karşılayabilirize varıyor; Nisa Suresi 43. ayette de namaza yaklaşmayın diye bir cümle geçiyor. Şimdi sadece bu cümleyi alırsak ayetten yanlış olur değil mi? Çünkü bu cümlenin öncesinde neden namaza yaklaşmayacağımız da yazıyor. Şimdi biri çıkıp "namaza yaklaşmayın" cümlesini istediği gibi yorumlayabilir mi? Veya bu cümleyi "şu hallerde namaza yaklaşmayın" şeklinde yorumlayacak değilim diyebilir mi? Bir Müslüman olarak Müslüman olan bir kardeşimi güzelce uyarıyorum. Uyarımı dikkate alırsın veya almazsın. Bundan sonrası beni alakadar etmez. Buradan da şunu çıkarabiliriz ki bir yanlışı tekme tokat düzelteceğiz diye de bir durum yokmuş demek ki. :)