Merhaba arkadaşlar kesinlikle hepimizin bir yurtdışına çıkayım da hayat nasıl ilerliyor ülkeler nasıl şu nasıl bu nasıl diye çocukluğumuzdan beri hayal kuruyoruz. Belki hayallerimizi ya paradan ya da vize illeti yüzünden gerçekleştiremiyoruz. Sizlere şuan Türkiye'de çok fazla bilinmeyen bir proje'den bahsedeceğim. Tüm giderleriniz AB tarafından karşılanıyor uçak, vize vs vs belki şuan size **************lık olarak gelebilir ama ab bakanlığımızı arayarak bu konuda benim anlatacağım bilgilerle aynı bilgileri alacağınızı başta söyleyeyim. İsterseniz lafı uzatmadan sizlere yardımım okunması amaçlı 18 yaş ve üstü arkadaşlar okusun okumasın çalışsın çalımasın 18-30 yaş arası tüm arkadaşlar başvurabilir. Yazımızı okumak için Avrupa gönüllü hizmeti başlıklı yazımıza tıklayınız eğer sorularınız olursa ister site yorumlarından isterde konu altından yardımcı olurum. bu arada bende şuan gönüllü hizmeti yapmaktayım her türlü bilgiye sahibim iyi şanslar.

Avrupa Gönüllü Hizmeti


Avrupa gönüllü hizmeti herhangi bir Avrupa ülkesinde kreş, bakım evi, okullar ve bir çok kurumda gönüllü olarak çalışmaya denilmektedir. Günlük olarak 6-7 saatin üzerinde çalışmayan gönüllülerin tüm ihtiyaçları Ulusal Ajans tarafından karşılanmaktadır.

Avrupa gönüllü hizmetinde gönüllünün barınma, yemek, vize, uçak ve yol masraflar Avrupa Birliği'nin kuruluşlara sizin için verdiği ödenekten karşılanır.
Avrupa Gönüllü Hizmetine Nasıl Başvurabiliriz?


Avrupa gönüllü hizmetine başvurmadan önce ingilizce olarak Europass formatında CV ve Motivasyon mektubu hazırlamanız gerekmektedir. Ardından Avrupa gönüllü hizmeti projelerinin olduğu çeşitli sitelere girerek kuruluşların verdiği proje ilanlarını okuyarak başvurulur. Sizlere tavsiyemiz ' illa Avrupa'ya gideyim de hangi proje olursa olsun' düşüncesini kafanızdan siliniz. Projeyi okuyarak size uygun olup olmadığını düşünüp öyle hareket etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Nitekim böyle düşünenlerin çoğu projesini ya yarıda kesmek zorunda kaldı ya da zorlana zorlana bitirmeye çalıştı.
Avrupa Gönüllü Hizmeti İçin Motivasyon Mektubu Nasıl Yazılır?


İşte işin en önemli kısmına geldik motivasyon mektubu Avrupa gönüllü hizmeti başvurularında çok önemlidir. Peki motivasyon mektubu nedir. Genel olarak doğum tarihi ve yeriniz, yaşadığınız yer, aileniz hakkında genel bilgiler, okuduğunuz okul, katıldığınız etkinlikler, yetenekleriniz, hobileriniz ve bu projeye siz ne katabilirsiniz gibi bir çok sorunun cevabını motivasyon mektubuna yazıyorsunuz. Genel olarak kurumların CV'den daha çok baktığı bu mektupta proje için uygunluğunuz ve katkılarınız çok olursa diğer adaylara göre ön planda oluyorsunuz. Örnek vermek gerekirse bir anaokulunda Avrupa gönüllü hizmetini yapacak bir gönüllü için motivasyon mektubunda yazabileceğiniz konu başlıkları şunlardır;


    [*] Çocuklara karşı iletişim
    [*] Sürekli çocuklar için yeni aktivite ve etkinlikler
    [*] Daha önce çocuklarla ilgili projelerde çalışma
    [*] Kişiliğinizin çocuklara karşı uyumlu olup olmadığı

gibi konu başlıklarını açarak doldurmanız gerekmektedir. Yukarıdaki belirttiklerim benim kendi motivasyon mektubumda olan bilgilerle seçilmiştim ve şuan hala EVS projeme devam etmekteyim.
Avrupa Gönüllü Hizmeti İçin Dil Ne Kadar Önemlidir?


Aslında EVS'de dil şartı aranmaz ama bazı kurumlar dil şartı koyabiliyorlar. Dil şartını görünce kendinizi korkutmayın ben ingilizce'nin i'sini bilmeden projeye başladım ve şuan inanın ilk halimden kat kat iyiyim tabi ki azim ve çalışmanıza bağlı olarak gelişir. İlk aylar çok sorun çekersiniz hatta projeyi bırakmak istersiniz ama öyle bir hata yapmayın ingilizce öğrenilmeyecek bir dil değildir. Diğer gönüllülerle konuşamamak ilk başta zorunuza gider ama zamanla kendinizdeki değişimle özgüveni yakalarsınız. Eğer dilinizi geliştirmek istiyorsanız sürekli çalışıp diğer gönüllülerle pratik yapmanız gerekir. Aksi takdirde içinize kapanık durursanız Avrupa gönüllü hizmetini tamamladığınızda elinizin boş döneceğinden emin olunuz. Özetlemek gerekirse sürekli çalışıp sürekli pratik yapılarak ingilizceyi 3 ay'da öğrenebilirsiniz.
Avrupa Gönüllü Hizmetinde Geçimimiz Nasıl Olacak?


Avrupa gönüllü hizmetine başladığınızda tabiki diğer gönüllülerle birlikte bir evde yaşamaya başlayacaksınız. Evdeki elektrik, su, internet, ısınma, kira tüm bu giderler AB tarafından ödenmektedir. Size ise aylık 90 Euro cep harçlığı 110 Euro kadar da yemek parası verilmektedir. Tabi bu bazı ülkelerde değişmeltedir. Yani aylık geliriniz 210 Euro olmuş oluyor. Bu yeter mi diye sorarsanız resmi para birimi Euro olmayan ülkelerde kat kat yetmektedir. Diğer ülkelerde ise sizin harcamanıza bağlı olarak yetmektedir.
Avrupa Gönüllü Hizmetinde Ulaşım ve Vize Ücretini Biz mi Ödüyoruz?


Projenin olduğu şehire kadar siz ödüyorsunuz. Ama altını çizerek belirtmekteyim ki aldığınız tüm biletleri ve dökümanları vize, uçak, otobüs, tren vs. bunların biletlerini saklıyorsunuz. Projenin olduğu yere ulaştığınızda kurumunuza bunları teslim ediyorsunuz ve kurum size hesaplayarak ücreti iade ediyor. Önemli bir nokta daha aldığınız tüm biletleri gideceğiniz kurum adına kestiriniz. Çünkü kurumların bir çoğu böyle istemektedir. Ayrıca kurumlar Pasaport ücretini ödememektedir.
Avrupa gönüllü hizmeti ile ilgili aklıma gelen tüm bilgiler bu kadar. Eğer aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda bu gönderinin altında yorum olarak belirtebilirsiniz.