brown adlı üyeden alıntı

Hocam iyi demişsiniz güzel demişsiniz enerji tasarrufu önemli ama burada bu işlemci sıradan bir bilgisayarı değil bir server'ı çalıştıracak. Xeon serisi işlemciler iş istasyonları ve sunucular için. i7 Extreme kağıt üzerinde daha performanslı olabilir ancak işler bir servera takınca değişiyor. Xeon serisi işlemciler fiziksel 8 çekirdeğe sahip.


Server için Xeon serisi alınmalı. En azından benim bilgilerim bu yönde. Hosting şirketi işleten arkadaşlar var onlar daha iyi bilirler. Ben sadece işin teknik kısmında okuduklarım kadar bilgiliyim.



Konuda bahsi geçen işlemci Xeon E3 serisi işlemciler, dolayısıyla E3 serileri 4 çekirdeklidir. E5 serisinde 8 çekirdek vardır ve çekirdek sayısı 2 şer 2 şer artar. 4-6-8-10-12-14-16-18 olarak. Zaten arkadaşın E3 serisini incelediğini sonradan farkettiğim için, aynı paraya i7 den çok daha performanslı bir Xeon işlemci alacağını belirttim. E3 ve E5 ve E7 serileri arasında fiyat farkları çok aşırı derecede farklıdır zaten. E3 serisi işlemcilerin en yüksek modeli 500-600 $ iken E5 serisi işlemcilerin en düşük 4 çekirdeğe sahip modeli 650-700 $ dolar çivarındadır. Tabi bunlar KDV siz fiyatlar. 500 $ a kadar tabiki en mantıklı seçim Xeon E3 serisidir.