lostyazilim
tr.link

Niche domain belirlerken bunu yapmalı mıyım?

13 Mesajlar 1.380 Okunma
acebozum
tr.link

CezaLet CezaLet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)
Merhabar. İngilizce niche site açacağım, bir sorum var.

Domaini örneğin saç stilleri kategorisinde açacağım. Peki domain saçstilleri.com açıp genel olarak tüm saç stillerini mi paylaşmalıyım yoksa kıvırcıksaçstilleri.com düzsaçstilleri.com kısasaçşekilleri.com diye birkaç site açıp böyle kategorilendirip sadece ona göre mi paylaşım yapmalıyım?

Öyle böyle. Şöyle şöyle.
googleasistan
webimgo

teknoabi teknoabi Lawyer Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)
Niche sitenin ne olduğunu iyi bildiğinize emin misiniz?

Lawyer

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)
Saçstilleri.com tabi ki hocam. 3-4 saç stili yok ki. Her biri için domain alınmaz. Bu sizi limitler. Bir tane alın kafanız rahat olsun.
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)

teknoabi adlı üyeden alıntı

Niche sitenin ne olduğunu iyi bildiğinize emin misiniz?

Hayır bilmiyorum, taktik ve bilgiye açım bu konuda :)

Ek Olarak:

anonymated adlı üyeden alıntı

Saçstilleri.com tabi ki hocam. 3-4 saç stili yok ki. Her biri için domain alınmaz. Bu sizi limitler. Bir tane alın kafanız rahat olsun.

Düşündüğümde, kıvırcık saç stilleri diye google arama yapan ziyaretçi o alan adına özel açılmış bir siteyi google üst sıralarda görmesi daha muhtemel gibi geldi. Öbür türlü site içinde açtığım konularla üst sıralara çıkmam gerekiyor.

Ne diyorsunuz bu konuda?

Öyle böyle. Şöyle şöyle.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)
Niche site,

Örneğin ayakkabı kelimesinde ilk 3'e yerleşmeniz için zaman ve bir miktar para harcamanız gerekir fakat "yüksek topuklu ayakkabı" kelimesi üzerine yoğunlaşıp bu kelime üzerine çalışma yaparsanız üst sıralara çıkma şansınız daha da artacaktır. "Yüksek topuklu ayakkabı" kelimesinin aranması sonucu sitenize giren bir ziyaretçiye hem "ayakkabı" kelimesiyle ilgili hem de" yüksek topuklu ayakkabı" kelimesiyle ilgili adsense reklamları gözükecek ve tık başı daha fazla rakam alacaksınız.

Tam olarak anlatamadım ama yakında bu konuyla ilgili detaylı bir makale yazmayı düşünüyorum, umarım işinize yarar...
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

Lawyer

anonymated anonymated Webnoloji.net Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Teknoloji ve Psikoloji
  • Konum Niğde
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 2004
  • Beğeniler 1489 / 657
  • Ticaret 15, (%100)

CezaLet adlı üyeden alıntı

Hayır bilmiyorum, taktik ve bilgiye açım bu konuda :)

Ek Olarak:

Düşündüğümde, kıvırcık saç stilleri diye google arama yapan ziyaretçi o alan adına özel açılmış bir siteyi google üst sıralarda görmesi daha muhtemel gibi geldi. Öbür türlü site içinde açtığım konularla üst sıralara çıkmam gerekiyor.

Ne diyorsunuz bu konuda?

Özgün SEO uyumlu yazılar yazın. Üst sıralarda çıkarsınız zaten. Bunun için domain değiştirmeye gerek yok. Saç stilleri sitesi açmak da niche site olur. Geniş bir kategori değil sonuçta. Mesela alt alan adı olarak da yapabilirsiniz. Mesela

Hairstyles.com sizin siteniz

curly.hairstyles.com mesela. Bunun için curlyhairstyles.com uzun ve gereksiz olur ama siz bilirsiniz tabi.
CezaLet NavarinTR

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)

Niche site,

Örneğin ayakkabı kelimesinde ilk 3'e yerleşmeniz için zaman ve bir miktar para harcamanız gerekir fakat "yüksek topuklu ayakkabı" kelimesi üzerine yoğunlaşıp bu kelime üzerine çalışma yaparsanız üst sıralara çıkma şansınız daha da artacaktır. "Yüksek topuklu ayakkabı" kelimesinin aranması sonucu sitenize giren bir ziyaretçiye hem "ayakkabı" kelimesiyle ilgili hem de" yüksek topuklu ayakkabı" kelimesiyle ilgili adsense reklamları gözükecek ve tık başı daha fazla rakam alacaksınız.

Tam olarak anlatamadım ama yakında bu konuyla ilgili detaylı bir makale yazmayı düşünüyorum, umarım işinize yarar...

Anladım. Peki sorum burada yine devreye giriyor aslında. Yüksek topuklu ayakkabı dışında kısa topuklu ayakkabı diye bir kategori daha var. Bunlar için ayrı domainler mi alınmalı sizce?

Ek Olarak:

anonymated adlı üyeden alıntı

Özgün SEO uyumlu yazılar yazın. Üst sıralarda çıkarsınız zaten. Bunun için domain değiştirmeye gerek yok. Saç stilleri sitesi açmak da niche site olur. Geniş bir kategori değil sonuçta. Mesela alt alan adı olarak da yapabilirsiniz. Mesela

Hairstyles.com sizin siteniz

curly.hairstyles.com mesela. Bunun için curlyhairstyles.com uzun ve gereksiz olur ama siz bilirsiniz tabi.

Anladım, şu iki yorum beni aydınlattı. Çok teşekkür ederim.
anonymated

kişi bu mesajı beğendi.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.

• Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)

Anladım. Peki sorum burada yine devreye giriyor aslında. Yüksek topuklu ayakkabı dışında kısa topuklu ayakkabı diye bir kategori daha var. Bunlar için ayrı domainler mi alınmalı sizce?

Ek Olarak:

Anladım, şu iki yorum beni aydınlattı. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim bence gereksiz masraf olur, düzgün bir main domain seçilip sub domain ile bu sorun çözülür ama bu kadar çok dallanıp budaklanan çok örnek gördük(eticaret siteleri). Çok değil bir kaç sene önceye kadar sizin gibi bir düşüncesi olan uluslararası bir firma bu yöntemi eticarette denedi ama tabiri caizse patladı diyebiliriz. Onlar ayakkabı satarak zarar etti gerisini varın siz düşünün. Umarım faydalı olmuştur.
CezaLet

kişi bu mesajı beğendi.

Lawyer

• Üyelik 15.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Dil Öğrencisi
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 1268
  • Beğeniler 418 / 276
  • Ticaret 15, (%100)

Rica ederim bence gereksiz masraf olur, düzgün bir main domain seçilip sub domain ile bu sorun çözülür ama bu kadar çok dallanıp budaklanan çok örnek gördük(eticaret siteleri). Çok değil bir kaç sene önceye kadar sizin gibi bir düşüncesi olan uluslararası bir firma bu yöntemi eticarette denedi ama tabiri caizse patladı diyebiliriz. Onlar ayakkabı satarak zarar etti gerisini varın siz düşünün. Umarım faydalı olmuştur.

Siteyi kurmadan önceki son adımımdı, soru işaretlerini sildiniz. Teşekkür ederim.

Öyle böyle. Şöyle şöyle.

• Üyelik 17.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Lawyer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 108 / 109
  • Ticaret 11, (%100)

Siteyi kurmadan önceki son adımımdı, soru işaretlerini sildiniz. Teşekkür ederim.

Rica ederim faydalı olduysak ne mutlu

Lawyer
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al