Öncelikle merhaba. İyice okumanı isterim.
İyi güzel yazmışsın ama atladığın bir çok nokta var. Bunları bilmen açısından yazıyorum eleştiri olarak sakın algılama.
1- Yurtdışı dediğin Çin ise eğer bu alacağın telefonların uluslararası ve Türkiye'de belirtilen sertifikasyonları sağlaması,
2- Telefon şirketlerinden istenilen önemli sertifikaların sağlanması ( gps, wi-fi vs.)
3- Telefonların maliyetlerini hesapladım dedin telefonlarda radyo varmı eğer varsa trt bandrolü ve trt vergisini içine kattın mı?
4- Türkiye'de bir elektronik ürünü 2. Distribütör, Ana Bayi, Bayi ve son kullanıcıya satabilmen için Türkiye genelinde en az 20 yetkili TSE belgeli servis ağın bulunmak zorundadır. Farklı bir şirketle anlaşabilirsin ama satacağın telefonun üzerine bu maliyeti ekle.
5- Gümrükten ha deyince mal çıkmıyor. Antrepo kiralaman lazım fiyatlarından haberin var mı? Yoksa söylim en son biz metrekaresini 68 + kdv ye kiralamıştık. Antrepolarda 1000 metrekare altına yer bulamazsın. Adı üstünde antrepo.
6- Hadi diyelim ki malı aldın ( zor bi ihtimal ) Türkiye'ye sokup satma kıvamına geldin. Sen gümrük vergisini aldığın fiyata göre hesapladıysan yine yanlış hesapladın. Gümrük vergisi hesaplamaya örnek : sen malı 10 TL'ye aldın. Türkiye'de bunu diğer ithalatçılar 20 TL'den almış ve 40 TL min. satış bedeli olarak bildirmiş. Senin vergin 10 tl üzerinden hesaplanmaz. Onların bi vergi hesaplama kanunu var seninkiyle türkiyede en düşük ithal edilen (senin mal ile aynı özelliklerdeki) malın ortalası alınıyo gibi birşey.
7- Diyelim ki bu şirketin ortalama 10 çeşit telefonu var. Hadi diyelim sen bunu 150 dolara mal ettin vergisi felan dahil. Sen en az 1 adetinden 10.000 tane gibi bir rakam alman lazım ki pazara girebilesin. 10.000x150=1.500.000,00 TL daha kalan 9 çeşidiyle çarpmadım :D
8- Hadi onu da aldın reklam bütçen nerde? Bana sakın internetten satacam deme :D.

Bunların hepsini hallettiysen eğer gel şirketi kuralım

1- Sen tek başına bu kadar ürünü satamazsın.
2- Şirketinin yapısını anlatayım sana : 1 kişi genel müdür ( iletişim ve *******inikasyon mezunu en az 10 yıl tecrübeli, 3 g. müdür yard. ( Finans, Teknoloji, Hukuk alanlarında olacak ), Satış departmanı ( 1 müdür, 20 temsilci ), muhasebe departmanı ( 1 müdür 5 muhasebeci ), Ar-ge Departmanı ( 1 müdür, 5 geliştirici ) Planlama departmanı ( 3 kişi ), Teknik birim ( 1 müdür, 10 teknisyen), Yazılım birimi (4 kişi ),Gümrük müşaviri ( 2 kişi), ithalat ihracat birimi (2 kşi), insan kaynakları (1 kişi), Personel müdürü (1 kişi yanına 1 kişide yardımcı) Çağrı merkezi ( en az 10 kişi ), Hizmetli ( 3 kişi), Güvenlik (6 kişi) ve bunları barındıracak bir bina ve seni en az 6 ay götürecek masrafların bedeli. :D

Üstad öyle senin dediğin gibi olmuyor bu işler. Bu işler buralardan ortak aramaya benzemez. Millet şurada her ay 1000 - 3000 aylık getirisi olan sitelerini satamıyor satsada zor zoraki satıyor 10.000 lira gibi ufak bedellere sen dünyanın yükünü istiyosun.

Bak ben Samsun'da bir şirketin sahibiyim. Çok ürün alıyoruz yurtdışından hatta satıyoruz Azerbeycan, Gürcistan, Rusya vs. ama seninki gibi bir telefon yada bilgisayar alıp satmıyoruz. Sana tavsiyem şu illa birşey yurtdışından alıp satacaksan elektronik olmasın. Bu senin dediğin işler büyük işler.

Sana başımıza gelen bir olayı anlatayım. Bi ara dedik ki anfi üretelim. Bordu çizimini yaptık tayland da ürettirdik, devreleri felan çinden aldık ürettik ve sattık. Dedik ki bak piyasa da mp3 çalarlı anfiler var onlardan da çizelim yapalım. Çizdik her ürünü aldık ama 1 ürünü gümrükten geçiremedik. Oda mp3, sd kart ve radyo özelliği olan devreyi. Niye biliyomusun? Radyo devresi olan herşeye TRT bandrol bedeli ve trt vergisi aldığı için. O ürünleri iade etmek için göbeğim çatladı. Gerisini sen hesapla.

Gecenin 2 sinde bu yazıyı yazdırdın bana helal olsun sana :D sağlıcakla kal.

Ek Olarak: Bu sadece bir kısmı. İlla yurtdışından birşey alıp satmak istiyorsan bir çok öneri veririm. ortağada ihtiyacın yok ufak paralarla sıkı çalışmayla iyi paralar elde edebilirsin. İyi geceler.