zeynepcik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / K
-
Meslek
Web tasarımcı .
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sosyal imleme nedir ? Benim zaten sosyal medya hesaplarım var ,sosyal imleme neden yaptırayım ? İçeriğimi sosyal ağlarda paylaşmam sosyal imleme midir ?
Yazılarımızı facebook ve twitter 'a bağlamak imlemek mi oluyor ?
Araştırdım şimdi ama tam anlayamadım .Sosyal imleyiciler bizim adımıza bizim içeriğimizi mi paylaşıyorlar .Bir de bunların nofollow ve dofollow olma özelliği varmış .En önemlisi buymuş .
Seomple
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
E-ticaret & Seo Danışmanlığı
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
26, (%100)
Örnekler üzerine anlatalım anlamanız için :)
Google'un 200 botu olduğunu düşünürsek 50 tane genel blog için 1 bot düşerken Facebook gibi büyük bir site için 5 bot düşer.Yani facebook gibi bir site saniye saniye botlar tarafından okunur, sitenizin linkini burada gördüğü an sizin sitenizi ziyaret eder.
Nofollow, dofollow kavramı ise imleme siteleri için geçerlidir.Nofollow dofollow fark etmeksizin sitenizin indexlenme zamanını düşürürken, nofollow ve dofollow kavramı backlink açısından değerlendirilir.Nofollow linkler genel olarak backlink olarak algılanmaz fakat yukarıda da belirttiğim gibi sitenizin indexlenme zamanını düşürür.
O kadar içeriği fazla olan imleme siteleri var ki misal digg.com'u ele alırsak dakikada bile onlarca içerik giriliyor bazen, dolayısı ile Google botları bu sitelerden hiç çıkmıyor.Siz imleme yaptırdığınızda dolaylı yoldan botu sitenize çekiyorsunuz.
Eksik gelen nokta var mı ? :)
zeynepcik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / K
-
Meslek
Web tasarımcı .
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cevap için teşekkürler Seomple .Yani diyorsun ki siten sosyal ağlarda olacak .Peki bunun için ücretli yardım almaya ne gerek var ? Biz kendimiz yapamaz mıyız ? Zaten var olan hesabımızı sitemize bağlıyaz mıyız ? İşte bu kısmını merak ediyorum .Benim içeriğimi ,yazılarımı ,sitemi başkaları mı reklam edecek ? Yani sitemi facebook 'a koyacak mesela ...bunu ben de yaparım .Dediğim gibi hiç anlamadım :)
zeynepcik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / K
-
Meslek
Web tasarımcı .
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çook yabancı olduğum bir konu çok .Meşhur olmayan sitelere reklam vermek yani .Anlayacak gibi oluyorum . Birkaç site olsa önemli değil .300 ,500 sosyal paylaşım sitesine linklerimiz gönderilecek yani .Biz kendimiz bu kadar çok sayıda siteye içerik gönderemeyeceğimiz için ücretle yaptırmak durumundayız diyorsunuz yani .Hızlı ve çok sayıda siteye içeriğimiz (reklamımız) gönderilecek öyle mi ?
zeynepcik
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / K
-
Meslek
Web tasarımcı .
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sadece link verme üzerine kurulmuş bu siteler ya değersizse .Pagerankları yoksa ? Yani link çöplüğü olmasınlar ?Sonuçta herkes sitesini ekleyecek . Daha da önemlisi google 'ın bunlara değer verip vermediği .Neyse herşeyi bir gecede sormayayım ,çok sordum .İnsanın aklına bir sürü soru geliyor :) Peki iyi geceler ve teşekkürler .