cgrclk adlı üyeden alıntı

Ayarlayalım en kısa sürede. Tepkimizi göstermemiz lazım, kimileri en gereksiz işler için sokaklara dökülüyor, biz yerimizde oturuyoruz. Nedense özgürlüklere duyarlıyız diye bangır bangır bağıranlar bu konuda ses çıkarmıyorlar.


Eğer olursa, samimiyetle söylüyorum ki çok güzel olur; çünkü hepimizin sitesine, forumuna, bloğuna farklı yaşlardan, farklı siyasal görüşlerden, farklı din ve mezheplerden yüzlerce ve binlerce insan giriyor.
Şahsen siyasal ya da dinsel fikirlerimi açıkça paylaşmayı sevmeyen birisi olarak, böyle kederli bir duruma sessiz kalmak, hele ki böyle kutlu bir ay içinde, içime oturuyor.
Yapan arkadaşlar belki yaptıkları çalışmayı referans olarak bile gösterebilir. Yani onların da işine gelir, eğer illa ki pragmatik düşünmek gerekirse.
Naçizane önerim: Doğu Türkistan bayrağı veya anlamlı bir kare fotoğraf dışında 5 Temmuz'a ve bugünkü duruma ilişkin sade bir tablo yapılabilir. Türk bayrağı ya da bir başka amblem özellikle yabancı ziyaretçiler (İngilizce banner için diyorum) gözünde olumsuz etki bırakabilir. (Önyargılar)
Adeta uluslararası bir çabanın ürünü gibi yapılabilir ve hatta buna siz WmAracı yöneticileri ön ayak olabilirsiniz. Hatta oluşturacağınız görseller, tıklanmaları durumunda bu foruma veya bu forumdaki bir bölüm ya da başlığa da gelebilir.

5 Temmuz sonrasında bir anlamı olmaz. Eğer yapmayı düşünen arkadaşlar varsa, lütfen biraz acele etsinler, ki hepimiz aynı anda yayıncısı olduğumuz platformlarda 5 Temmuz günü tepkimizi ziyaretçilerimizle paylaşabilelim.

Not: Yulin'deki köpek yeme festivaline tepkiler sonrası içerik girmiştim. Normalde içerik başı 100-500 arası trafik alıyorum, ama Uygur Türkleriyle ilgili bir FB sayfası paylaşım yaptı ve dört haneli ziyaretçilere ulaştı o içerik.
Kısacası, el birliğiyle bir şeyler yaparsak, özellikle orucunu uykuya yediren ve gündemi takip edemeyen arkadaşlarla gündemi gönüllü olarak takip etmeyen ya da etmek istemeyenlere tıpkı gıcık olduğumuz popup reklamlar gibi Doğu Türkistan'da olup biteni simgesel anlamda gösterebiliriz.