Bu sektör içinde olupta internetin yeni nimetleri başta facebook ve twitter'ı kullanmamak mümkün değil. Evet kullanıyorum ama sadece parasal bağlamda kullanma zorunluluğumdan. Şuana kadar şahsıma ait Facebook ve Twitter almışlığım yoktur.

Özellikle Facebook'a dikkat çekmek istiyorum. Hesaplarını kapatmak isteyen kullanıcılar hesaplarını kapatamıyorlar. Fotoğraf, İş, Okul vs. vs. bilgilerini ekliyorlar sonra siliyorlar, aslında sildiklerini sanıyorlar halbuki hiç bir şekilde silinmiyor.

Ben insanlarımızın bu kadar salak olduğunu bilmezdim. Yahu tehlike çanları çalıyor herkes bu kadar mı sağır oldu? Facebook sizin hakkınızda nüfus müdürlüğünden daha fazla bilgiye sahip. Nelerden hoşlandığınızı, kimlerle takıldığınızı dün ne yaptığınızı sonraki gün hangi etkinliğe katıldığınızı daha sayamayacağım bir çok bilgiye ulaşabiliyor.

Hadi diyelim ki "Evet, evet facebook güvenli" (-ki hiç güvenli olduğunu düşünmüyorum). Peki sizi takip eden insanlar güvenli mi? Tanımadığı bir insandan arkadaşlık teklifi alan facebook kullanıcılarının %95'i bu isteği onaylıyor ve kullanıcılar aklını bir nebze kullansa dahi sizinle iletişime geçip kim olduğunuzu anlayana kadar istediğinizi alırsınız zaten iş işten geçmiş olur.

Hadi bunuda geçelim. Durmayın hemen deneyin, Facebook'a girin. Arkadaş listenizden birini gözünüze kestirin ve onun adıyla yeni bir profil açın haa fotoğraf eklemeyide unutmayın. Bakın davet gönderdiğiniz kişiler nasıl takır takır onaylayacak.

Daha ne diyebilirim diyecek çok şey var. Uyanın ya.