Yapılan işi takdir etmek lazım. Batı ülkelerinin iyi taraflarını almak lazım. Onlar kutu ve para veriyorlar bizim devletimiz de birşeyler yapmaya çalışıyor bana göre. Ülkemiz çok zengin bir ülke değil ve gelişmekteolan , Finlandiya ise gelişmiş bir ülke. Gönül ister ki ülkemizde daha iyi imkanlar olsun ancak daha çok şeyleri aşmamız ve kendi ekonomimizi oluşturmamız gerek.

Benim en sinir olduğum bir nokta ise ; Fransa girdikleri her savaşta ezilen taraf olmasına rağmen, Kendi uçağını arabaını vs üretiyor. Biz bunları şimdiye kadar neden yapamadık ? En azından dış ülkelere ithal edebildiğimiz bir araba markamız olması gerekliydi. Savaşlar normalde fabrikasyonu geliştirir. Ancak birbirimiz ile kavga etmekle o kadar meşgulüz ki birşey üretmeye vakit bulamıyoruz.

Hergün farklı bir konu üzerinden tartışmalara giriliyor. Sorsan bugün ülkene ve kendine faydalı ne yaptın ? (buna ben de dahil) cevabımız "hiçbirşey" bu nedenle birşeyler üretemiyoruz ve dış ülkelere gıpta ile bakıyoruz zaman zaman.