Belgeseli izleyemedim mobilden girdiğim için. Ama dediğim gibi ben Sol Haber'in yaptığı haberi doğru bulmuyorum. 3 yılda da çok şey değişmiş olabilir. Urumçi de bu katliamı yapan yine Kızıl Çin'di. Şu an Doğu Türkistan'da zulüm yoksa bile (ki inanmıyorum) yapılan bu tarz haberler Urumçi Katliamı'nı unutturmayı hedefliyor gibi geliyor bana. Dediğim gibi zulüm yoksa dahi 5 Temmuz'da Türkiye'nin dört bir yanında Mısır için, Filistin için meydanlara inenler, sağcısı, solcusu, ülkücüsü, milli görüşçüsü herkes Doğu Türkistan için, Urumçi Katliamı için meydanlara inecek.
Müsait olduğunda bir izleyip tekrar sende bir bak çünkü 2 birbirinden çok farklı iddia var , kötü durumda oldukları iddaası sürekli yalan görsellerle haberlerle destekleniyor belki de bu şekilde bilerek manipüle ediliyor . Bir diğer konu ise TRT belgeseli var Banu Avar tarafından yapılan ki bu kadının Türkçülüğünü de herkes bilir. Bildiğin ırkçılık derecesinde şeyler yaptığından balkanlar programları çok eleştirilmişti. Bölgeye gitmiş röpörtajlar yapmış çevre insanlarıyla görüşmüş cami imamlarıyla görüşmüş yani bu belgesel tamamen kurmacaysa hepsi çin hükümeti tarafından görevlendirilen insanlarsa çılgın bir olay.
Sol haberin içeriğinde biraz komunistleri kayırma havası var ona bende katılıyorum fakat söylemi için değil paylaşılan görsellerin yalan olduğunu belgelediği kaynak gösterebildiği için örnek verdim bende. Yoksa oda tv sol.haber cumhuriyet akit y.şafak sabah akşam falan hepsine aynı gözle bakıyorum hiç birine güvenmem.