Lisanslı ürünler, programlar, © sanat ve telife tabi eserlerde, müellif yani eser sahibi program sahipleri bu işi hukuk büroları ile korkunç bir rant kapısına dönüştürdü. . Burada davalı tarafın 8 10 kişi daha benim gibi mağdur sözü çok önemli. Bir eseri sahibinden izinsiz, sahibini zarara sokacak şekilde çalmak en ağır suçtur. Bu oyun da olabilir basit bir program da olabilir. Demo veya programcıların kullanıcıların görüşünü almak için konulan sürümler haricinde lisanslı bir yazılım söz konusu. Dünyada pek çok şirket bu gibi hak ihlallerini küresel ölçekte örgütlenen hukuk bürolarına havale ediyor. Hukuk büroları çoğunlukla yüksek ücretlerle her kullanıcıyı tazminat ödemeye zorluyor.
Ve çoğunlukla da kazanıyorlar.
Yazılımcının, eser sahibinin, üretenin, yıllar süren birikimine saygı göstermek zorundayız. Pahalı buluyorsak almayacağız... Yoksa durum bu..
Ayrıca Tamindir gibi program sitelerinin yasa dışı işlere alet olabileceğini sanmıyorum. Kullanıcı DEMO indirilmiş ama indirilen programın kullanım süresi bitmesinden sonra ilk güncellemede bir müdahale olduğu ortaya çıkmıştır bu kendi düşüncem