Organik hitlerin faydası oluyor. Ancak bu durumu Google uzun zamandır bildiğinden hitler üzerinde değerlendime yaparken bunu sıralamaya etki etme oranını %10 lara kadar düşürdü.

Hata yapmadan hit gönderimi yapmak ve gayet doğal görünmeniz gerekiyor. Tabi organik hitin işe yaraması için diğer tüm SEO çalışmaları yapılmalı ardından tek eksiğimiz olan ziyaretçi takviyesini organik hit ile yapmalısınız.

Ama eğer olurda diyelim 3 ay 5 ay kullandığınız hitleri kesecek olursanız çok fena olur.

Eğer gerçekten tam anlamıyla organikse çok faydası olacaktır.

Tabi Google bunada bir çözüm geliştirecektir. Aslında farklı bilgisayarlar arka planda gerçekten ziyaret yapıyorsa bu zaten gerçektir. Bu yönüyle gerçek bir organik hit sisteminde Google ında yapabileceği çok fazla bir şey bulunmuyor.

Zaten belli bir süreden sonra Google online ziyareti kesiyor fark ettiyseniz.

İşe yarıyor yaramasına da baya bir zaman geçtiğinde organik hit sağlayan programa amiyane tabirle gebe kalabiliyorsunuz.

Ben sadece bu sebeple kullanmaktan kaçınıyorum. Çok uzun süreler denedim baya bir araştırdım. Faydası var ama zararlı olduğuna kanaat getirdim.

Birde bu türden programları kullanırken şu önemli;

1- Google ilgili sektör ya da kelimede siteye girildiğinde geçirilen süre ortalamasını biliyor,
2- Sıralama ve tıklanma ortalaması ilişkisini biliyor,
3- Buna emin değilim ancak sayfanın scroll edilip edilmedini yani gerçekten okunup okunmadığını da anlayabilir?
4- Tık olayının mouse ile mi yoksa programla mı yapıldığını da anlayabilir ki bu mümkün...

Yani o ince çizgiyi yakalarsanız başarılı olabilirsiniz ancak sıralamanız her yükseldiğinde veya düştüğünde ilgili orantıları takip etmek ve ayarlamak zorundasınız.

Ben tercih etmiyorum... Gerek olduğunu da sanmıyorum.

Nedenini yukarıda açıkladım... Binbir emek ve onca masrafla sahiplendiğim sitemi bir programa bağımlı hale getirmem. Bu benim özgür olma şansımı da elimden alıyor.

Bağımlılıktan hoşlanmıyorum.

Not: Bu bilgiler tamamen benim kişisel görüş ve düşüncelerim olup fayda veya zarar görürseniz mesuliyet size aittir. Yanlışsa bana göredir bu ve herkes kendi doğru ve yanlışına göre hareket etmelidir.

Saygılar