championur22 adlı üyeden alıntı
Çok yeni açılmış bir film siteniz var. Bildiğiniz gibi film kelimesinde 1. sayfaya çıkmak zor. Bu anlamda sizce filme mi seo yaptırmak mantıklı yoksa nurgül yeşilçayın x filmine mi seo yaptırmak mantıklı ?
Sitenin yeni olduğunu söylemiştim. Yeni siteye seo yaptırmak ne kadar mantıklı nasıl bir yol izlenmelidir.
Sitenizde aynı soruyu soruyorum. 2 yerden de yanıtlarsanız sevinirim.
Siteden yanıtladım.
drcag adlı üyeden alıntı
Google news kayitli sitelerde seo calismasi yapiyor musunuz bizim sonhaberizle sitemiz icin news ta daha cok gorunmuk icin ne yapmamiz lazim tecrubeniz var mi
Taze içeriği ilk siz girmelisiniz. Yani ucu sonunda newste spama dokunduğu için teşvik etmemek adına yanıtlamak istemiyorum.
hatuu adlı üyeden alıntı
ilk sayfaya çıkmak istediğim bir anahtar kelime var. Bu anahtar kelimede ilk sayfada olan bir site var bir makaleleri ilk sayfada çıkıyor. O makaledeki ilgili anahtar kelimeye kendi linkimi ekletmem nasıl bir sonuç ortaya çıkartır? Direk o anahtar kelimede ilk sayfadaki bir siteden link aldığım için çok yararlı olabileceği veya yazı eski bir yazı olduğu için google'ın bunu görmezden geleceği gibi düşüncelerim var kararsızım açıkcası.
Yazı 300 kelime olsun. 150 kelimelik bir güncelleme yaptırın yazıda ve ondan sonra linki ekleyin. Sanki bu site sizin sitenizi incelemiş ve bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmiş ve sizin sayfanızı linklemiş gibi bir intiba uyandırırsınız etki artar. Sonuç olarak değerli bir link sizin açınızdan ama dediğim gibi mantıklı hareket edilmez direk link eklenirse 10 olacak etki 3 olur 4 olur.
kendoka adlı üyeden alıntı
Ustam sektörel bir sitemiz var . Nakliyat yada su deposu. Şimdi biz tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz. Yani nakliyat dersek mesela :
Ankara nakliyat
Antalya nakliyat
gibi gibi ayrı yazılar yazıp özgün içerikle doldurmak nasıl olur. Yani toplamda 81 yazımız olacak. Her şehir için bir yazı yazılmış olacak. /şehiradı+nakliyat/ Yazılar mümkün olduğunca orjinal.
Bu şekilde sürekli içerik girilmesi nasıl etki eder. Bazıları spama düşer dedi. Bazıları iyi gelir dedi. Yerel aramlarda çıkma açısından durumu nasıl değerlendirriz.
Benzer bir çalışmayı temizlik ve davetiye sitelerinde yürütüyorum. 40-50 ilde sıralamadayız. Tüm alt sayfa yazıları özgün olsun. 300 kelime + olsun. Yer değiştirerek kelime oyunları ile yazılmış değil harbiden özgün olsun. İşin püf noktası her gün 3 adet yazıyı modifiye edip editlemekten geçiyor. Yani her gün 3 yazı belirleyip buna 3-5 cümle, resim vs eklemeler yapın. Sitenin o bölümleri güncel kalsın.
350 kelime konuyu açıklamaya yeterli ise ful içerik olsun diye kelime tekrarı yapılacağına 350 kelimede kesilmeli.
Konu ucu açık bir konu ise bence ne denli bilgi verilebilirse kullanıcıyı sıkmadan verilmeli.
Kısaca: gerekliyse 1000 değil 1500 kelime yazın, saçmalayacaksanız 250 kelimede kesin :D Sitenize giren ziyaretçinin mouse hareketlerini metrica ile kendiniz izleyebilirken, bırakın google ziyaretçi harbiden yazınızı faydalı buldumu anlayabilsin :D
omare adlı üyeden alıntı
Hoş bir blogum var ve günde 100 kişi neredeyse geliyor. Apk indirmeli yani genel olarak indirmeli ve teknoloji haberleri yayınlıyorum. Buraya lütfen dikkat. Aynı sektörden rakip site var ve o site yani ne yaptıysa google onun her kelimesini (örnek olarak apk kelimesi) ne yapsam ne etsem o site karşıma çıkıyor şuan bu durumdan dolayı sinir hastası oldum. Yani google sitemdeki anahtar kelimeleri arama motorunda bulmuyor. Hani arama çubuğuna apk yazar sında sonuçlarda siyah yazı olur ya heh işte o bende olmuyor. Ne yapmalıyım bi tek danisacagim siz varsiniz.teşekkürler
Apkları yada içerikleri bir şekilde oradan alma durumun var mı? Yani içeriklerin tamamen özgün ise yazıların değersiz algılanıp kelimeler eşleştirilmiyor olabilir. Ama şöylede durum var spam yapsanda kelimeleri botlar eşleştirir ve karartır.Durum ilginç geldi yani.
Şunu yapın: alt taraftan değilde cümle başından bir cümle kopyalayın aratın karartıyormu bakın?
Karartmıyorsa h1,h2 tag kullanımını tam şekilde bir sayfanızda uygulayıp wm tools getir yapın ve yarım saat kadar sonra tekrar bir deneyin. O sayfada yine yapmazsa anlık bir durum olabilir yada dediğim gibi spam algılanıyorsunuzdur bir şekilde.