Ozbe adlı üyeden alıntı

Tek bir ürün satışı yapmak istiyoruz, Kafamızda bir iki tane fikir var ama daha yaratıcı bir örnek olursa onuda değerlendirmek istiyoruz.

Bütçe +10 bin civarında.


Öncelikle tekli ürün satmak tamam fakat inanın ben ve ailemden kimse daha önce tek sayfa bir siteden ürün satın almadık. Bi kere hiç güven vermiyor, bir şikayetim olsa adamları tekrar yerlerinde bulabileceğimden şüpheliyim, VS. VS..

Ben tecrübelerime dayanarak tekli ürünü tavsiye etmiyorum ''çok iyi bir ürün'' bulmadıkça, ki böyle bir ürün bulsam size söylemem ne yazık ki.

tekli üründen ziyade şöyle güzel sade bir tasarım ile ''10 - 20 sağlam ürünlü''
bir site düşünün, bu ürünleri de çeşitli kategorilerden seçebilirsiniz.

Bunları aliexpressin en çok satanlar bölümünden vs. bulabilirsiniz, yabancı yerden alacaksınız stoksuz olması imkansız çünkü çok geç geliyor, belli bir miktar toptan almayı da düşünürseniz bir çok kişiye danışın sen olsan bu ürünü alır mıydın..? gibi.


Olur da çoklu düşünürseniz;
ve web siteleri konusunda bilgisiz iseniz yani ücretsiz bir yazılım kullanamayacaksanız

http://www.eticaret.com/e-ticaret-paketleri/

http://www.platinmarket.com/e-ticaret-paketleri/

1-5 bin TL arası buralara ödersiniz, ki ben bu iki sistemi de kullanmış biri olarak söylüyorum bilmeyenler için ideal fakat ''kullanıcı deneyimi'' konusunda berbatlar, en ufak bir değişiklik isteseniz yapmıyorlar. Çünkü sistem kalıp halinde...

E durum böyle olunca 10 bin bütçe ile adam akıllı bir e ticaret yapılamayacağı ortaya çıkıyor, zaten yapılabilseydi bir çok kişi 10 bin TL bulabilecek durumda... Ha aman dikkat edin ''incir'' gibi sistemlerden de uzak durun.


Ha bu işin bir de pazarlama kısmı var ki iyi bütçeler de ona ayırmanız gerekir kazanmak istiyorsanız....