FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Bayılıyorum bu ahlak kavramının içinin herkesin istediği gibi doldurulmasına. Anasını sattığımın memleketinde yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, kadın dövmek, eşşekle ilişkiye girmek ahlaksızlık değil alkol almak ahlaksızlık. Ben ahlak kavramının kişilerin inançları doğrultusunda yorumlanmasına karşıyım.

100 metrede bir cami olan bu şehirdeki barları kapatsak İstanbul'da bar kalmaz. Yazılmış evinde iç, hani hoşgörü dini? Zamanında dinini yaşamak isteyene özgürlük diyip özgürlük kavramına sığınanlar işler değişince nasıl da terk ettiler gemiyi.


Saydığın yanlışların tamamı İslam'da günah olarak tanımlanmıştır. Ben senin demek istediğini anlıyorum en başından beri... Ali Şeriati'nin de dediği gibi "Eleştirinin olmadığı yerde putçuluk başlar".

Bir müslüman bir ateiste içki içtiği için ahlaksız diyemez. Zaten bir insan cami çevresinde içki içiyor veya içki dükkanı açıyorsa bu müslümanın eksikliği sonucu oluşan bir şeydir uzun vadede.

Türkiye'de camilerin çok sık bulunmasının nedenlerinden biri başlarda hem din hem de ilim derslerinin birlikte verilmesi. Yani camiler hem ibadethane hem de okul görevi görüyordu.