-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
laborant
-
-
Ad Soyad
C** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Eskiden 0,15 lerde olan tbm değeri bu seviyelere düştü bu durum da aklama gelen reklam verenlerin rekabetinin düşmüş olması geliyor. İçerik olarak sağlık ve kullandığım yazılar orjinal. Buna bağlı olarak sitemin tbm leri yükseltmek için neler yapabilirim
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
tamamen reklamverenlerden kaynaklanıyor ben şuna dikkat ettim okul kapandıkdan sonra reklam gelirlerinde ciddi düşüşler oldu tmb oranları birden düştü demekki neymiş tatil aylarında reklam verenler rekabet yapmıyor :)
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Ticaret
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Şuan mobilim elimden geldiğince yardimci olmaya çalışacağım. Tbm düşüş nedenlerinin başında gelen olay reklam verenlerin düşük rakam belirlemeleridir.
Bu husus da yapmanız gerekenler tbm oranlarının düşük olduğu Kategorileri engellemek ( bildiğin kategoriler değil :) )
Adsense ana sayfa alanında " reklamlara izin ver & reklamları engelle " alanına giriş yapın, ardından " Genel kategoriler " kısmından kategori isimlerini göreceksin o kategorilerin içerisine girip rekabet oranına bakıp engellemeler yapacaksın. Diyelim ki orada aylık gösterim ve kazanç var onlari rekabet oranını yükseltmek için ayarlayacaksin. Sonrasında " Engellenen reklam veren url " göreceksin arama motorlarında bunu adsense çöp siteler olarak taratabilir çıkan sonuç güncel sonuç olmasi gerekir tabiki sonrasında onları da engelle yaklaşık 1 hafta sicerisinde farkı göreceksin.
Tabi reklam yerleşimi de önemli ve tbm oranını değiştirebilir. Örneğin yabancı bir kaynaktan okumuştum bağlantı reklamları tbm düşürüyor. :)
Yani hocam sitenize profesyonel bir hizmet almalısınız bu benim demiyorum ben ücretsiz ve elimden geldiğince yardım etmeyi seviyorum. :) iyi forumlar
Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Özgün olmasa zaten adsense olmaz hoca. Sen içerik eklemeye devam et. Tbm düşükse tıklamayı arttır. Reklam yerleşimi ve boyutlarını değiştir. Benim fikrim tabi..
herseyiblogluyorum.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
laborant
-
-
Ad Soyad
C** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
TO oranı çok iyi diyebilirim fazla zorlayıp risk etmeye gerek yok sorun tbm oranı
Kategorileri sadece site içeriğim olacak şekilde ayarlamaya çalıştım ayrıca oranlara bakınca kullandığım reklam boyutunun orta seviye olduğunu gördüm onu yüksek seviye olan reklam boyutu ile değiştirdim bir hafta bu şekilde takip edelim bakalım durum ne olacak
ilgili arkadaşlara teşekkür ederim
Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
Olay tamamıyla sezonsal. 9 ay aynı geliri takip eden sitenin geliri 3 ay düşüp tekrardan 9 ay aynı çizgide devam edebiliyor. Bu işi minibüsçülük gibi düşünün. Her gün mutlaka müşteri alıp taşıyacaksınızdır fakat ne kadarının kesin olacağı belli değildir. Yağmurlu hava ile kuru bir hava da haliyle yolcu sayınıza etki edecektir.
Reklam verenler yaz aylarında rekabeti düşürüyor, doğrudur. Yine de bu her kategori için geçerli değildir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Nedenini söyleyim mi hocam :)
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!
KDOGAN
Burada 13 Yıl
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
131, (%99)
Muhtemelen sayfa dolaşımı çok olduğu için böyle.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Siteye giren kişiler sitede vakit geçirmeden reklamı toklıyor ve reklam açılır açılmaz da kapatıyor sanırım. Benim kendi sitemde de aynı sorunu yaşıyorum. TBM 0,15-0,20 civarı oluyor genelde. Ortalama böyle iken bir kaç defa TBM 3-5 tl olan Türkiye kaynaklı tıklamalar da oldu.
Hatta yeni işe başladığımda işyerindeki PC'den kendi siteme girdim, önce uzun uzun sitede dolaştım, sonra reklamı tıkladım, açılan reklam sayfasında da 34 dk dolaştım. Sonuç: 3,25 TBM. Ayrıca sitede reklam sayısının fazla olması da TBM'yi düşürüyor.
Ek Olarak: Gördüğüm kadarıyla en çok kazandıran reklam alanları yazının bitiminde yer alan reklam alanları. Çünkü o alanları tıklayanlar genelde sitede daha fazla zaman geçirmiş oluyorlar. Bu benim kişisel gözlemlerimden çıkardığım sonuç, yüzde yüz doğru olmayabilir, ama benim gördüğüm bu.
Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!