lostyazilim

ref saldırısının kesin çözümü yok mu?

7 Mesajlar 1.315 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

nuriavci nuriavci WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Animasyon ve web tasarımcı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 53 / 27
  • Ticaret 12, (%100)
Selamlar, google' de aşağıdaki aramayı yaptığımda her seferinde farklı bir adresle ref saldırısı aldığımı görüyorum.

site:adres.com ref

çözüm olarak aşağıdaki adımları denedim ama kesin bir çözüm maalesef alamadım, google de her aradığımda mutlaka 1 adet ref parametreli indexlenmiş url yer alıyor.

1-ilk olarak indexlenen url yi google webmaster araçlarından kaldırma istediği gönderiyorum.

2- Robot.txt te aşağıda değerleri girdim, normalde 1 tanesinin yeteceğini biliyorum, çözüm olmadıkça bütün ihtimalleri ekledim :)

Disallow: /*?ref=
Disallow: /*ref=*
Disallow: /*ref*
Disallow: /*ref=

3- htaccess dosyasına aşağıdaki kodları ekledim.

RewriteCond %{THE_REQUEST} \?(ref=.*)?\ HTTP [NC]
RewriteRule .? http://www.siteadresim.com %{REQUEST_URI}? [R=301,L]

4- Son olarak webmaster araçlarında url parametrelerine girerek ref içerikli parametreleri engelledim. "hiçbir url yi tarama" şeklinde ayarladım.

Yukarıdaki bütün işlemleri yapmama rağmen, üzerinden belkide 3-4 ay geçmiş olmasına rağmen halen google de her aradığımda 1 adet sonuç görüyorum maalesef.

Yukarıdakilerden farklı olarak bir çözüm önerisi olan var mı? Yada yukarıdaki işlemlerde yanlış yaptığım bir şey var mı.

wmaraci
reklam

MuhammedBurak MuhammedBurak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 273 / 83
  • Ticaret 0, (%0)
Bu gün siteme saldırı oldu mutlak filtreleme yaptım hepsi gitti. Birde güzel bir küfür ettim. Kapattım kafam rahat.

• Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 53 / 27
  • Ticaret 12, (%100)

Muhammed Burak adlı üyeden alıntı

Bu gün siteme saldırı oldu mutlak filtreleme yaptım hepsi gitti. Birde güzel bir küfür ettim. Kapattım kafam rahat.

Mutlak filtreleme derken hocam? webmaster araçları sayfasından mı bahsediyorsunuz.

Akademig Akademig hep aynı şeyler işte.. Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Grafikerlik
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 398
  • Beğeniler 79 / 107
  • Ticaret 4, (%100)

Muhammed Burak adlı üyeden alıntı

Selam. Nasıl yapıyorsunuz?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 273 / 83
  • Ticaret 0, (%0)

Akademig adlı üyeden alıntı

Selam. Nasıl yapıyorsunuz?

gelen saldırı bu siteden eğer ip'ise ip'i yapacaksınız iss falan var nereden saldırıyorlarsa kodu analytics'a ekleyin sitenin yanından geçemiyorlar.
gelen tüm saldırılar durdu.

• Üyelik 25.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 53 / 27
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam benn google de her sorguladığımda farklı bir domain adını görüyorum. örneğin şuan baktığımda

domain.com/page/9?ref=herseybedava.info

dün gece başlığı açtığımda ise

domain.com/?s=%26sa%3DAra%26siteurl%3Darama+izmirasmatavan+com%2F%26ref%3Dwww+aramacafe+tk%2F

Bu arada ref parametresi engellediğim gibi s= parametresinide engelledim. Ona rağmen halen müstehcen kelimelerle indexlenmiş sayfalarım var. sitemle alakası olmadığı halde.

Bahsettiğiniz tek bir ip adresinden sürekli saldırı geldiğinde etkili ollur sanırım. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Ek Olarak: Bir de bu bahsettiğiniz işlem ziyaretçi istatistiklerini filtrelemeye yaramıyor mu? Yani sadece analtycs de size o siteden gelen ziyaretçileri göstermeyecektir. O siteden gelen ref saldırılarının durduğu anlamına gelmez gibi sanki.
MuhammedBurak

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 02.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 482
  • Beğeniler 273 / 83
  • Ticaret 0, (%0)

nuriavci adlı üyeden alıntı

Hocam benn google de her sorguladığımda farklı bir domain adını görüyorum. örneğin şuan baktığımda

domain.com/page/9?ref=herseybedava.info

dün gece başlığı açtığımda ise

domain.com/?s=%26sa%3DAra%26siteurl%3Darama+izmirasmatavan+com%2F%26ref%3Dwww+aramacafe+tk%2F

Bu arada ref parametresi engellediğim gibi s= parametresinide engelledim. Ona rağmen halen müstehcen kelimelerle indexlenmiş sayfalarım var. sitemle alakası olmadığı halde.

Bahsettiğiniz tek bir ip adresinden sürekli saldırı geldiğinde etkili ollur sanırım. Yanlış mı düşünüyorum acaba?

Ek Olarak: Bir de bu bahsettiğiniz işlem ziyaretçi istatistiklerini filtrelemeye yaramıyor mu? Yani sadece analtycs de size o siteden gelen ziyaretçileri göstermeyecektir. O siteden gelen ref saldırılarının durduğu anlamına gelmez gibi sanki.

doğru hocam o tür durumlar kötü.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al