Evet arkadaşlar, eski bilgisayarımda garip bir sorun var. Bilgisayar bozuk diye yaklaşık bir yıldır kapalı ve dün biraz uğraşmak istedim.

Genel olarak problem şu, bilgisayar işletim sisteminin başlayacağı noktaya gelince kapanıyor. İlk power tuşuna basınca casper ekranı vs. geliyor geçiyor, bios'a giriş yaparsam kesinlikle kapanma vs. olmuyor, ne kadar beklersem bekleyeyim. Ancak tam bu casper ekranı geçip windows başlama anı geliyor, bilgisayar aniden kapanıyor.

Bilgisayarda orjinal windows7 yüklüydü, dün format atıp windows 8.1 yüklemeyi denedim ve onda da şöyle bir sorun veriyor. Formar atılıyor, her şeyi ayarlıyorum, kurulum vs. yapılıyor ancak formattan sonra restart attığı noktada windows 8.1 başlarken yine aynı sorun oluyor. Daha sonra belki windows da sorun vardır dedim ve ubuntu deneyeyim dedim. Onda da ayarlar, kurulum vs. yapıyorum ve tam kurulumun bitip ubuntunun başlayacağı anda bilgisayar yine kapanıyor ve sonra sürekli böyle oluyor. Bir gündür sorunun kaynağını anlayamadım. Sanırım harddiskte problem var diyorum ama tam bilemiyorumda, çünkü ubuntu ile format atarken, ubuntu deneme bölümü vardır, oradan ubuntuyu açınca sorunsuz kullanabiliyorum flash bellek üzerinden.

Ancak en son denemelerimde artık, core temperature above threshold. cpu clock throttled sorunu vermeye başladı. İşlemciyle ilgili bir ısınma sorunu da var sanırım ama bu bilgisayarın anlattığım şekilde belli bir düzene bağlı kapanmalarına açıklama getirmiyor.

Bu arada dün laptopun içini açıp her şeyi temizledim, fanı vs. ancak bilgisayarı açtığım anca fan en son hızda ve yüksek sesle çalışmaya başlıyor. Bu arada işlemci fanı olarak nitelendirilen kısmı da bulamadım malesef, ilk defa laptopun içini bu denli kurcaladım zaten :)

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.