Başta saydıklarının hepsini kınadık, kınıyoruz, kınayacağız. Ancak en son söylediğin şeyi orada toplanan insanlar alkışlamıştır, buda insanların genelleme yapmasına sebep olmuştur. O alkışlar olayı onayladıklarını ve sakınca görmediklerini gösterir. Eğer oradaki kişiler bu olayı kınasaydı dediğiniz gibi bir genelleme yapılması saçma olurdu. Ancak şuanda tüm genellemeler doğrudur. Savunulacak hiç bir durum yok. ;) :)
Ek Olarak:
Keşke biraz saygınız olsa, şahsen ben etkilenmem bu durumda yani etrafımdakilere de söylerim yanımda yiyip içebilirsiniz sıkıntı yok diye, söylememe rağmen yanımda pek fazla yiyip içmezler, ANCAK herkes ben gibi değil kimileri etkilenebiliyor ve canı çekebiliyor, sizlerden saygı bekliyorlar, kimse kimsenin inancına karışamaz evet ama saygı duyulmalı biz size hiç yemeyin demiyoruz ki en azından halka açık yemek yemeye müsait olmayan yerlerde yemeyin içmeyin be kardeşim zor bir şey değil ki, bu hem insanlığa saygıdır hem dini inançlara be hocam yapmayın etmeyin. Ki kaldı ki müslümanlık hoşgörü dinidir yani senin oruç tutmamanı saygı ile karşılayacaktır bir çok kişi, bir iki kişi saygısızlık ediyor diye seninde saygısızlık etmen gerekmez ki hocam, lütfen sizden ricam saygı gösterin bu kadar sert üsluplarla yaklaşmayın kimseye, unutmayın her şeyden önce bizler İNSANIZ.
Ek Olarak:
Keşke biraz saygınız olsa, şahsen ben etkilenmem bu durumda yani etrafımdakilere de söylerim yanımda yiyip içebilirsiniz sıkıntı yok diye, söylememe rağmen yanımda pek fazla yiyip içmezler, ANCAK herkes ben gibi değil kimileri etkilenebiliyor ve canı çekebiliyor, sizlerden saygı bekliyorlar, kimse kimsenin inancına karışamaz evet ama saygı duyulmalı biz size hiç yemeyin demiyoruz ki en azından halka açık yemek yemeye müsait olmayan yerlerde yemeyin içmeyin be kardeşim zor bir şey değil ki, bu hem insanlığa saygıdır hem dini inançlara be hocam yapmayın etmeyin. Ki kaldı ki müslümanlık hoşgörü dinidir yani senin oruç tutmamanı saygı ile karşılayacaktır bir çok kişi, bir iki kişi saygısızlık ediyor diye seninde saygısızlık etmen gerekmez ki hocam, lütfen sizden ricam saygı gösterin bu kadar sert üsluplarla yaklaşmayın kimseye, unutmayın her şeyden önce bizler İNSANIZ.
Saygı gösterene saygı gösteririm elbette. Bende genelde otobüste su içmem çogunlugun tuttugu ortamda yememeye dikkat ederim ancak gecen bi ilimizde görmüşsünüzdür. Kadın sigara içiyor diye demedikleri kalmadı. Kadın sigara içecek diye bi tuvalete veya bi yere girmek zorundamı ? Bakma kardesim etkileniyosan gelip burnunun dibinde içmiyor ya. Benim sözüm o tip saygısız kişilere. Kimseye karışma hakkı yok o kişilerin. Umarım anlatabilmişimdir