Kullandığım kolonya aslında bildiğimiz limon kokulu olanlardan değil %95 alkol oranlı ferahlatıcı bir temizliklik ürünüydü. Demiş olduğunuz statik spreylerden kullandım kolonyo uygulamasından önce. Fakat klavyedeki yapışkanlığı tam almadı.
Ben de bu %95 alkol oranlı kolonyayı klavyeye döküp ekranı kapatıp ters çevirdim nasıl olsa uçar gider diye. Keşke klavyeyi söküp yapsaymışım ama o an aklına gelmiyor insanın.
Benim anlamadığım ekranın içine sıvı sızması... Bilgisayarımın üzerine bir kova su dökülse devrelere ulaşmıyor fakat ekranın içine birkaç damla sıvı sızabiliyormuş :D
Şimdi pirincin içerisinden çıkardım ekranda sıvı kalmamış, yani köşesinde çok az bir miktar kalmış o da kurur sanırım. Fakat kuruyan yerlerin kenarında izler kalmış, onlar leke mi yoksa hala nemden kaynaklı bir görüntü mü bilmiyorum.
Birkaç gün daha bekleyeceğim. İzler kalırsa ekranın çerçevesini söküp kristallerle camın arasını saf alkolle temizlemeyi düşünüyorum.
Böylece pek inanmadığım pirinç efsanesini denemiş oldum :D Gerçekten işe yarıyor gibi, öneririm :D
Ek Olarak: