nickcenter adlı üyeden alıntı
Başta saydıklarının hepsini kınadık, kınıyoruz, kınayacağız. Ancak en son söylediğin şeyi orada toplanan insanlar alkışlamıştır, buda insanların genelleme yapmasına sebep olmuştur. O alkışlar olayı onayladıklarını ve sakınca görmediklerini gösterir. Eğer oradaki kişiler bu olayı kınasaydı dediğiniz gibi bir genelleme yapılması saçma olurdu. Ancak şuanda tüm genellemeler doğrudur. Savunulacak hiç bir durum yok. ;) :)
Ek Olarak:
Keşke biraz saygınız olsa, şahsen ben etkilenmem bu durumda yani etrafımdakilere de söylerim yanımda yiyip içebilirsiniz sıkıntı yok diye, söylememe rağmen yanımda pek fazla yiyip içmezler, ANCAK herkes ben gibi değil kimileri etkilenebiliyor ve canı çekebiliyor, sizlerden saygı bekliyorlar, kimse kimsenin inancına karışamaz evet ama saygı duyulmalı biz size hiç yemeyin demiyoruz ki en azından halka açık yemek yemeye müsait olmayan yerlerde yemeyin içmeyin be kardeşim zor bir şey değil ki, bu hem insanlığa saygıdır hem dini inançlara be hocam yapmayın etmeyin. Ki kaldı ki müslümanlık hoşgörü dinidir yani senin oruç tutmamanı saygı ile karşılayacaktır bir çok kişi, bir iki kişi saygısızlık ediyor diye seninde saygısızlık etmen gerekmez ki hocam, lütfen sizden ricam saygı gösterin bu kadar sert üsluplarla yaklaşmayın kimseye, unutmayın her şeyden önce bizler İNSANIZ.
Görüntü yürüyüşün merkezinde değil Firuzağa'da çekilmiş ve çevredekilerin alkışlayanların izleyenlerin çoğunluğu meraklı abazalar. Eminim o telefonla video çekenlerin zevkle izleyip alkışlayanların bir çoğu akşam eve döndüklerinde facebook'a girip bu yürüyüş nedir lut kavmi gibi olacağız başımıza taş yiyecek tarzı yorumlar yapmışlardır. Videoda ki kimseyi savunmadım. Savunmak için de ahlak kavramını tamamen yitirmiş insanlıktan çıkmış olmak lazım. Bir femen gibi sesimizi duyuralım değil de fırsat bu fırsat hadi soyunalım oynayalım havası var. Rezil bir olay.
Kınamaları gerektiğini söylemişsiniz ki kınadılar hatta bu tür insanlar yüzünden devletin müdahalesinin halk gözünde haklılık kazandığından bahsedip durdular . Olayları yorumlama öncesi ufak bir araştırma yapsanız kendi sözlükleri olan ayı sözlükte twitter hesaplarında çoğunluğun buna karşı çıktığını ayıpladığını kendi mücadelelerini baltalayacak bir hareket olarak gördüklerini okuyabilirdiniz. Bu olaya karşı çıkmayanların ise mazereti polis o kadar pislik yapmışken bunun konuşulması doğru değil gibisinden haklı serzenişlerdir.
Burada diğer yazan arkadaşlara söylüyorum
Ya şu lut kavmi öldürelim keselim yakalım diyenleri de bir türlü anlayamıyorum siz eşcinselliğin yakın zamanlarda çıktığını islam ülkelerinde falan olmadığını mı sanıyorsunuz ?
Buyrun Osmanlı'da Eşcinsellik :
https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1'da_e%C5%9Fcinsellik
Murat Bardakçı :
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4985167.asp?yazarid=28
Ayşe Hür :
http://www.gazetevatan.com/osmanli-da-escinsellik-582784-gundem/
Ayşe Hür :
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/ayse_hur/elinde_tesbih_evinde_oglan_dudaginda_dua-1159964
Buyrun bu da yandaş kaynaktan gelsin :
http://www.aksam.com.tr/guncel/osmanli-39-3bdan-cumhuriyet-39-3be-civelekler/haber-93971
Engin Ardıç'ın da konuyla ilgili bi kitabı var onu da okuyun : Şengül Hamamı
Yani kısacası yüzlerce yıldır bu topraklarda var olan bir konu bu, elbette ki herkesin beğenmesi normal karşılanması beklenemez. Fakat yeni çıkmış gibi modern dünyanın ahlak bozucu bir getirisi gibi aptal saptal yorumların manası yok.
Türkiyede eşcinselliğin arttığı falan da yok Dünya üzerinde nüfuslarının yüzdelik oranda hep aynı olduğu bir kaç araştırma ile ispatlanmıştı şimdi aradım bulamadım araştırma haberini. Dünyada nüfusları asla artmıyormuş sadece gizleyenler toplumların gelişmesiyle rahatça dile getirir ortaya çıkarır yani saklamaz duruma geliyorlar. Türkiyede de bu böyle gibi görünüyor. Şundan 10 sene önceki kafam olsaydı bende ahlak bozduklarını yasaklanmasını falan söylerdim hatta polis neden bunları almıyor hepsini hapsetmiyor hastalıksa tedavi etmiyor diye düşünürdüm.
Şu an geldiğim noktada hastalık falan olduğunu düşünmüyorum doğal kaynaklı bir durum var insanlar kendilerini benim gibi hissetmek zorunda değiller farklı arzuları da olabilir. Duygusal olarak hemcinsine sevgi de besleyebilir. Ben böyle hissetmiyorum diye onların yok edilmesi de gerekmez.
Dinen doğru değildir burada hemfikiriz evirip çevirenlere hiç aldırmayın, faiz alan verenlere hiç bu kadar tepki gösterildiğini görmedim.
Üstelik eşcinsellikten çok daha büyük günah olduğunu anlayabileceğiniz hadis de var
Faize karışan asıl tarafların, aracıların ve yardımcı olanların hepsi, Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in diliyle lanetlenmişlerdir. Cabir (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), faiz yiyene ve yedirene, faizi yazana ve şahit olanlara lanet etti ve:
‘Onların hepsi aynıdır’ buyurdu.”
Müslim 3/1229
‘Faiz yetmiş üç kısımdır. En basiti kişinin annesiyle nikâhlanması gibidir. Ve faizin en kötüsü Müslüman bir kimsenin ırzına dil uzatmak gibidir’ buyurdu.”
Hâkim Müstedrek 2/37, Albânî Sahihu’l-Cami 3533
Gördüldüğü üzre eşcinsellik anne ile zinadan daha da kötü olmayacağına göre faiz eşcinsellikten çok daha ağır bir günahtır. Ev kredisi çek otomobil kredisi çek cebinde 72 bankanın kredi kartıyla gez ama din adına eşcinselleri eleştir.
Bu en hafif tabirle iki yüzlülüktür.