Tamamen gerçek mi bunlar bilmiyorum ama uzun süre pc başında kalmak bende de bazı sıkıntılar yaratıyor. Yaklaşık 2 sene günde 18 saat gibi korkunç süreler pc başında çalıştım farkettiğim sorunlar :
Sağ bile elin dış tarafına gelen kısımda bariz sarkma deri deformesi nasır gibi bir durum oluştu fotoğraftakilerin aynısı bilek içinde mouse kullanırken yere değen kısımında.
Balkona çıkıp baktığımda gerçek dünyanın hayallerimdekinden çok daha net keskin yüksek pikselli olduğunu gördüm. Bilgisayar görme duyumu zayıflatmış, gerçek dünyaya göre çok daha düşük kaliteye bunca uzun süre bakmak göz yapısını sanırım tembelleştirmiş sokağa çıktığımda baş ağrısı hisseder olmuştum, gece araç kullanırken sıkıntılar yaşamaya başladım.
Elle yazmayı konuşmayı çevreye odaklanmayı da zorlaştırdığını hissettim. Sürekli sanal bir hayatta yaşamak sosyal iletişimde gerilemeye de sebep oluyor.
Baktım ki sağlığım ciddi derecede zedeleniyor alışkanlıklarımı işimin şeklini her şeyi değiştirdim. Hemen her akşam dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla buluşuyorum. Gün içinde işim bile olsa bunlar aklıma geliyor yine dışarı çıkıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum baraja gidiyorum esnaf arkadaşlarla takılıyorum, yani reel yaşamda daha fazla süre geçirmeye çalışıyorum.
30 yaşındayım ve bunları iş gereği yapıyordum. Bilgisayarda böyle uzun süre geçiren arkadaşlara tavsiyem kalkın gezin dolaşın dış dünya internetten çok daha güzel. Geçiminiz yüzünden uzun vakit geçirmeniz gerekiyor olsa bile bunu düşürmenin yollarını arayın mobil aygıtlar kullanarak dış dünyada yaşarken işinizi halletmeye çalışın.