Aslında şöyle düşünülebilir:

Para nereden geliyor?..
a) Eğer yurt içinde para akımı oluyorsa, belli bir miktarın üstüne vergi uygulanabilir; ama abartmamak en doğrusu. Zaten söylenen rakamlarda çok absürt değil gibi.
b) Eğer yurt dışından geliyorsa işin rengi değişir: Arkadaş, bu para zaten Türkiye'de değildi. Bu arkadaş, ne yapmış etmiş, bir şekilde yurt dışından memlekete para sokmuş. Ekonomiye can vermiş. Bırak istediği gibi harcasın. Dolaylı olarak herkes bundan kazanç sağlıyor. Ülke ekonomisinin milyonda biri belki bahsi geçen tutar, ama toplamda pastadaki bir dilim nihayetinde. En önemlisi ve vurgulanması gereken: Bu para zaten yoktu. Bu kişi sayesinde ülkeye girdi. Takdir edilmeli.

Biz değil miyiz doğrudan yabancı yatırım ve yabancı yatırım için kara kara düşünen. Bu insanlar bilgisayar ekranları karşısında ana/yan gelir elde edip yabancıdan para alıp kendi ekonomisine kazandırıyor. Ne bileyim, kısmen de olsa saçma ve gereksiz geldi.

O denli kazanmıyorum ve kazananları da gerçekten tebrik ediyorum. (Merak eden olursa: Aylık GSS borcumun yarısını şans yaver giderse çıkartabiliyorum)