erekaone adlı üyeden alıntı

Samet hocam ücretlileri biliyordum sağol yine de ama ücretsiz sağlam bir şey arıyordum yani hepsini bir arada sunan bir şey olsa semrush a falan para vermesek diye :D çok şey istiyorum sanırım.

Ücretsiz zor be hacım. Bunların işte triallerini al derim. :D

systemhack adlı üyeden alıntı



zararlı mı? Bu kodda sayfa indexlenir ama dış linkler takip edilmez gibi bir işe yaradığı açıklaması görmüştüm. Ama ne kadar doğrudur bilmiyorum. Özellikle el altından backlink almaya çalışanlara kefil olmamak için bu kod kullanılabilir mi?

Bence el altından backlink alınmasına engel olunmalı. Komut ile bence botların kafasını karıştırmaya gerek yok.
index, follow: indexle ve takip et
index, nofollow: indexle ama güncellemeleri takip etme
noindex,follow: sıralamalarda indexleme yani gösterme, ama takibini yap, içerik sayfam olarak gör.
noindex,nofollow: Sie. :D Buna bakma ne indexle ne takip et.
Demek.

AtagunBaltacioglu adlı üyeden alıntı

Merhabalar, Ben Otizmli (engelli) bireylerde spor eğitmenliği ve yaşam koçluğu yapıyorum. Bu özel çocukların aileleri ve toplum bilincini yükseltmek için bir projem var. OtizmleYasam. com Sitedeki haberleri genellikle gazetelerden, diğer bilgi paylaşım yazılarını ise kendim yazıyorum % 80 minimum olmak şartıylada hepsi özgündür. Ne gibi çalışmalar yapabilirim ? Otizm ile ilgili siteler çok fazla yok oldukça az ve bunlarda güncellenmiyor dinamik site değiller. İlk kuruduklarında yazılar paylaşılmış, sonrasında o şekilde kalıp sıralamada bulunmuşlar. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Bence bu büyük bir avantaj. Hiç seo yapmayıp güncel tutulsa o site sıralama alınabilir, rekabet yok demek. Yani bence sosyal medya hesapları ve paylaşımları olsun, aynen dediğiniz gibi onlar güncel olmasın siz güncel olun. Yapılacak şey bu. Birde 2015 seo yazım var sitemde. Onu uygularsanız zaten fırlar.

kramper adlı üyeden alıntı

News kayıtlı siteler spam yaptığı için mi böyle düşünüyorsunuz? Tecrübe ettiniz mi bunu?

Bir aralar news kayıtlılar spam nedeni ile cezalandırıldı. O aralar news kayıtlılardan alınan tanıtım yazıları vs etkiyi oldukça kaybetti. Ben news konusunda halen botların temkinli olduğunu düşünüyorum. Yani para vereceksem news kayıtlı siteye değil harbiden özgün ve faydalı kişisel bir blogda tanıtım yayınlatırdım.

afsar adlı üyeden alıntı

Ankara, İstanbul, İzmir ... 25-30 daha böyle kelimelerimiz olduğunu varsayalım. ankara.site.com , istanbul.site.com .. gibi kelimeleri subdomainlerde birer site kurmak mı (her sitede aynı tema, aynı eklentiler, farklı anahtar kelime ve yazılar olacak), yoksa bir wordpress sitesine Ankara, İstanbul, İzmir gibi kategoriler mi açmak daha doğru?
Birbirlerinden avantajlarının ve dezavantajlarının neler olduğunu düşünüyorsunuz?

Her kategoride tahmini 150 yazı yer alacak.

Kategoride değil her il için bence ayrı yazı veya sayfa açılmalı. Subdomain olarak önermem. Tek dizinde site.com/ankara site.com/istanbul gibi gitmek daha mantıklı bence.

Google'ın güncelliğe önem verdiğini biliyoruz. Her gün sadece bir subdomainli siteye yazı girip ( her subdomaine aynı günde yazı girilemediğini varsayalım), bu son yazılan yazıya www.site.com sitesinden ana sitesinden link verirsek Google güncel olduğumuzu düşünür mü ?

Ha 150 yazı varsa kategori bazlı gidilebilir ama kategori sayfalarını içerik sayfası gibi göstermelisiniz derim. Yani bir şekilde kategori sayfalarını düz değil gelişmiş şekilde yapın. Sıralama almaya uygun olsun. Çünkü kategori sayfaları içerik sayfalarına göre bence daha geç sıralama alıyor.