Merhaba ! Birçoğunuz bu aralar üniversite için tercihlerin başladığını biliyordur. Bende bu sene sınava girdim YGS puanım iyiydi yani en azından beklediğim gibiydi YGS 1- 144 Bin YGS-2 134 bindi ve benim düşüncem Lys'de biraz daha ilerletip bir bilgisayar mühendisliğine gitmekti.

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve LYS sınavım çok kötü geçti ve şuan MF-4 187 bin gibi bir sıradayım ve bazı şehirlerin Bilgisayar mühendisliği geliyor ama 2. öğretim ve tahmin edeceğiniz üzere çok duyulmuş üniversiteler değil. Mesela Hatay - Mustafa Kemal üniversitesi geliyor. Ayrıca YGS puanımla şuan birçok hemşirelik geliyor.

Şimdi şu ikilemdeyim hemşirelik okuduktan sonra iş bulmak garanti hatta bir çoğu hiç çalışmadan girdiği halde KPSS'den memur oluyor. Bilgisayar mühendisliği ise hayalim. Yani üniversiteye çalışma sebebimdi bir yerde fakat işler beklediğim gibi gitmedi. Tekrar hazırlanmayı da açıkçası pek istemiyorum çünkü dershaneler kapandı açık olanlarda oldukça yüksek fiyattan başlatıyorlar. Meslek lisesinden çıktığım için KPSS'den de biraz şansım var bu sene 77 puanla pek yer gelmiyor ama hocalarım gittiğin üniversiteye başvurursan olma ihtimali var dediler. Ayrıca zaten 2016 KPSS için de çalışacağım. Bu sene sayısal olduğum için pek genel kültür istediğim gibi olmadı.

Şimdi sizden fikir almak istediğim konular;

1-) Bilgisayar mühendisliği için üniversite fark etmezsiniz gitmek ne kadar mantıklı ? (Kendimi geliştireceğime eminim çünkü cidden bu işleri seviyorum ve eğitimini almak çok istiyorum.)
2-) Pek istemediğim halde Hemşirelik okumak ne kadar mantıklı ? (Hemşirelik okusam da bitirdikten sonra bilgisayar okumayı düşünüyorum)
3-) Bilgisayar programcılığı 2 yıllık okuyup 4 yıllık geçiş yapabilme olasılığım nedir?
4-) Bilgisayar Mühendisliği değilde bilgisayar ile alakalı tavsiye edebileceğiniz bölümler nelerdir?

Bu konularda yardımınıza çok ihtiyacım var özellikle bu işin içinde olan abilerim yardımcı olursa çok iyi olur. Birde ikinci öğretim bilgisayar okursam çalışacağım bu beni çok zorlar mı?