-
Üyelik
16.10.2011
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Wordpress Tema Yapımcısı
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
B** i**
-
Mesajlar
1897
-
Beğeniler
371 / 522
-
Ticaret
23, (%100)
Arkadaşlar direksiyon sınavına girecekler için bilgilendirme yapayım. Öncelikle sınav günü araca bindiğinizde direksiyon hocanız haric araçta iki kişi oluyor. Direksiyon hocanız arka koltuğunuza oturuyor. Araba binince herkese selam verin. Daha sonra koltuk ayarınızı yapın, aynaları kontrol edin ve kendinize göre ayarlayın, daha sonra emniyet kemerinizi takın (eğer unutursanız hemen indirirler), vitesi kontrol edin ve boşa alın, daha sonra aracı çalıştırın, düz kalkış bile yapacaksınız mutlaka sol sinyali yakın, kendi sınavında sırasıyla şunları yapmıştım; öncelikle aracı biraz sürdükten sonra uygun bir yerde aracı düz bir şekilde 25 metre geri sürüyorsunuz, daha sonra bir süre daha gittikten sonra aracı park etmeniz gerekiyor. Yaklaşık bir buçuk aracın sığacağı bir alana aracı geri geri iki hamlede park etmeniz lazım, ön veya arkada ki dubalara en ufak bir temas yapmamanız lazım. Ek olarak arac kaldırıma en fazla 30-40 santim uzakta olmalıdır. Yani arkadaşın dediği gibi rastgele bırakırsanız hemen indirirler. Bu adımı atlatırsanız zaten son olarak bir yokuşta aracı durdurup kaldırmanız istenecek. Yokuşta aracı kavrama noktası ile kaldırmanız gerek, kesinlikle el freni ile kalkış olmuyor ve aracı fazla geriye kaydırmamanız lazım. Zaten kavrama noktasını tam ayarlarsanız araç kalmaz, acemi iseniz aracı gaz kullanmadan sadece debriyaj ile kaldırın ve on, on beş metre gidince gaza sonuna kadar yüklenin ve ikinci vitese alın. Özetle yapacaklarınız bunlar arkadaşlar. Yarım saat araba sürmeniz lâzım sınavda, eğer acemi iseniz ikinci vitesi ve üç bin devirdi geçmeyin. Zaten bu seviyeler de maksimum saatte kırk elli kilometrelik hıza çıkarsınız. Bu hızla zaten anlattığım kısımları yarım saate yakın bitirirsiniz. Ben on dakika da bitirip yirmi dakika boş boş gezmiştik.
Arkadaşlar hemen sınav hemde ehliyet sonrası için önerim; yaklaşık altı aydır ehliyet sahibiyim, araba sürmeyi bilmeden kursa gittim ve aldım, yaklaşık 10.000 km yolda yaptım istanbulda. En önemli şey takip mesafesi ve aracınınız fren mesafesini iyi bilmektir. Herkes hız yapmayı isteyebilir ama ne kadar hız yaparsanız yapın mutlaka yarısı kadar bir takip mesafesi bırakın. Özellikle kalabalık şehirlerde trafik aniden durabilir veya sol şeritte giden bir araç aniden sağa dönmek için durabilir. Her zaman takip mesafesi bırakmama rağmen birkaç kez ucu ucuna durabildim. Buna mutlaka dikkat edin, araya arabalar girse bile hafif gaz keserek tekrar gerekli mesafeyi sağlayın. Son olarak da eğer ani fren durumu olursa, dörtlüleri yakın, özellikle arkadan gelen araçları şiddetle uyarmış oluyorsunuz ve olası arkadan bindirmelerin önüne geliyorsunuz. Ek olarak da eğer otobanda hızlı bir şekilde araç sürüyorsunız dikkatinizi önümüzdeki aracın önünde ki araçlara da verin ve onlar fren yapınca sizden hafiften gaz kesmeye başlayın. Bu sayede sert fren yapmanıza gerek kalmadan yavaşlamayı başarısınız. Biraz uzun oldu sanırım ama umarım faydalı olur sizin için yazdıklarım. İstediğiniz soruları sorabilirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
15.08.2014
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
Konum
Bursa
-
Ad Soyad
F** T**
-
Mesajlar
464
-
Beğeniler
177 / 178
-
Ticaret
15, (%100)
Ben ehliyeti alalı, yaklaşık 8 sene oldu, 6 yıldır aktif olarak araç kullanmaktayım. Direksiyon sınavına girecek arkadaşlara önerim; yanınızda bulunan öğretmen veya arkanızda bulunan heyet üyeleri, size "sağda dur, sağ tarafta müsait bir yerde dur." gibi sözcükler kurabilir ki bu sınavın kilit noktalarından birisidir. Onlar durmanızı istiyor diye, gidipte 40 50 metre önünüzde bulunan itfaiye-ambulans giriş çıkışı veya çeşitli park yasağı olan bölgelerde durmayın. Aracı kullanırken hız veya artistik hareket yapmanız değil (ki çoğu ergen bunu yapar), güvenilir sürüş tekniklerine uyarak ilerlemeniz gerekmektedir.
-
Üyelik
15.08.2014
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Memur
-
Konum
Bursa
-
Ad Soyad
F** T**
-
Mesajlar
464
-
Beğeniler
177 / 178
-
Ticaret
15, (%100)
Hayır, güvenilir bulduğunuz ilk yere yaklaşmadan sinyal verip, durabilirsiniz. Heyecandan, trafikte yapmış olduğunuz gaz-fren olayından ötürü debrijay-fren yapmayı unutmayın. Park yerine girerken vitesiniz 3'te ise, sahip olduğunuz hıza göre vitesi düşürün. Aracı sürmeye başladıktan, sınav bitimi kontağı kapatana kadar, asla boş viteste kullanmayın. 4. vitese çıkmayın.
-
Üyelik
29.05.2015
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
serbes
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
Mesajlar
188
-
Beğeniler
19 / 18
-
Ticaret
0, (%0)
bende 80 almışım ama heycandan hep bildiğim sorulardı sadece sınavı erken bitirdim kontrol ederken bi kaç soru değişdim doğruları yanlışla değişmişim ama şükür 80 aldım :)
onur33
https://onurr.org
Kullanıcı
-
Üyelik
17.06.2013
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Mersin
-
Ad Soyad
O** E**
-
Mesajlar
829
-
Beğeniler
106 / 155
-
Ticaret
18, (%100)
Hocam direk sağlık ocağı aile hekiminden aldım bilmiyorum ki diğer poliklinikleri
Kişisel Blog: www.onurr.org
-
Üyelik
05.07.2015
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Yazılım Sektörü
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
O** M**
-
Mesajlar
192
-
Beğeniler
20 / 35
-
Ticaret
2, (%50)
Ben yazili sinavi 90 ile direksiyonu 95 ile geçmiştim ya ne günlerdi :)